© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
18.10.2014 12:29:50

Švedski oktoberfest za mariborski glavobol

Drago Wernig TAKA

Na sever so odšli po napredovanje v tretji krog, domov so se vrnili dolgih nosov. Mariborčani so v Kristianstadu prejeli bolečo zaušnico, ki načenja marsikatero vprašanje.

Petkov večer v skoraj polni Areni Kristianstad so švedski kolegi poimenovali kar oktoberfest, Mariborčani pa so tisti, ki jih bo po njem še dolgo bolela glava. Bili so namreč svetlobna leta daleč od uspeha, tudi če bi na sever prinesli še kakšen gol več zaloge kot pa le enega, bi bržkone tenko piskali. Tako pa je bilo vsega konec že tam na začetku drugega polčasa, ko so varovanci slovitega Ole Lindgrena povedli z ducat zadetki.

Učna ura, polom, blamaža, izberite po želji, jasno pa je, da so varovanci Marka Šibile, in seveda tudi oziroma predvsem doktor sam, pogrnili na celi črti. "Tokrat smo naleteli na izjemno razpoloženega nasprotnika in na izjemno vzdušje v prekrasni dvorani. Žal nismo zdržali pritiska, pozna se, da nekateri igralci še vedno čutijo posledice poškodb in so predvsem v napadu še neučinkoviti. In ravno ta neučinkovitost v napadu nas je pokopala, saj smo izgubili preveč žog, ki jih je nasprotnik pretvoril v hitre protinapade. Z lahkimi zadetki so višali prednost, ki pa ji mi nismo uspeli slediti. Dejstvo je, da je bil Kristianstad boljši nasprotnik in jim moramo čestitati za zasluženo zmago," je razloge za polom navedel trener vijoličastih.

TATRAN -8,  KRISTIANSTAD -12

Za slednje je tako že sredi oktobra konec evropske avanture. Če so bili pred dvema letoma le sekunde oddaljeni od zaključnega turnirja, jim je lani lekcijo odčital slovaški Tatran, letos pa še švedski Kristianstad, v najboljšem primeru povprečni evropski zasedbi. Povedano drugače, če so bili še pred dvema letoma bolj ali manj enakovredni klubom kot sta denimo Wisla in Göppingen, so v zadnjih dveh sezonah svoje evropsko popotovanje klavrno končali kakor hitro so naleteli na recimo temu resnejšega tekmeca. Namesto, da bi iz leta v leto počasi dvigali letvico, se torej tudi v štajerski prestolnici očitno niso mogli izogniti nazadovanju.

Zdaj jim preostane čakanje na maj, ko se bo po dolgotrajni uverturi slovensko prvenstvo s polfinalom dejansko šele začelo. "Očitno se je nasprotnik zelo dobro pripravil na nas. Mi smo po drugi strani od prve minute igrali v nekakšnem krču, zelo slabo smo odigrali celoten prvi polčas, tudi v nadaljevanju pa nam ni uspelo zaigrati kaj bistveno bolje in enostavno jih nismo več uspeli ujeti. Težko je po takšni tekmi, ampak potrebno je dvigniti glave in se sedaj osredotočiti na domače prvenstvo in pokalno tekmovanje," kot pravi Žiga Mlakar, najboljši strelec štajerske zasedbe v petkovem večeru, ki ga bi bilo sicer najbolje čim hitreje izbrisati iz kolektivnega spomina.

Ali pa ravno nasprotno, na napakah se bojda učimo. Tatran, Kristianstad,... Šibili in sodelavcem učnega materiala nikakor ne manjka.