© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
17.10.2014 11:11:35

Maribor na Švedskem brani gol prednosti

facebook

Mariborčani so se včeraj popoldne podali na jug Švedske, kjer jih danes čaka povratna tekma 2. kroga pokala EHF, med prtljago pa je bil tudi zadetek zaloge z nedeljskega srečanja v štajerski prestolnici.

Veliko, malo, odvisno od zornega kota, dvoboj v dvorani Tabor je bil namreč poln preobratov, tehtnica se je nagibala zdaj na eno, zdaj na drugo stran, ob zadnjem zvoku sirene pa je rezultat na semaforju kazal 26:25 v korist domačih. Dva različna polčasa, po katerih je vprašanje potnika v tretji krog pokala EHF še povsem odprto. Kristianstad, trenutno tretjeuvrščeno moštvo švedskega prvenstva, se je izkazal za čvrsto ekipo, kar seveda niti ne čudi, glede na to, da jo vodi sloviti Ola Lindgren, član še bolj slovitih Benga Boysov, zlate generacije švedskega rokometa s konca prejšnjega in začetka tega tisočletja. Čeprav v svoji ekipi nima igralcev svojega kalibra, gre za vse prej kot naivno zasedbo.


SLIKA BOLJ JASNA
"Zagotovo nam je slika o nasprotniku neprimerno bolj jasna zdaj, ko smo se z njim že srečali na igrišču. Menim, da moramo obdržati kakovostno igro v obrambi in zaigrati bolje v napadu. Morali bomo biti bolj kreativni, z več medsebojnega sodelovanja med igralci in biti učinkovitejši pri strelih na gol. Tako nasprotniku ne bomo omogočili hitrih protinapadov, kar mora biti osnovni cilj," je pred potjo v Skandinavijo bojni načrt opisal trener vijoličastih Marko Šibila, ki se zaveda, da bo za ubranitev prednosti in s tem napredovanje v zadnji kvalifikacijski krog določene stvari s prvega srečanja treba nadgraditi.


S formo in pripravljenost igralcev je po drugi strani lahko zadovoljen, samo dva dni po težki tekmi s Kristianstadom so v prvenstvu z visoko razliko premagali Krško (39:26), ki pa seveda ni in ne more biti merilo. "Dobro smo pripravljeni in tudi vzdušje v moštvu je odlično. Imamo zmago in gol prednosti s prve tekme, tudi na povratni tekmi pa bomo šli znova na zmago," zatrjuje kapetan Mariborčanov Nikola Špelić, ki po dolgotrajni odsotnosti zaradi težav z ramo še ni tisti stari dobri Špela, kot s(m)o ga poznali iz njegovih prvih dveh sezon v mestu ob Dravi.