© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
16.10.2014 13:35:23

Kopljar rokometni Luis Suarez

vszi

Kot kaže, je grizenje v ramo postala prava modna muha sveta športa. Po poti urugvajskega nogometaša Luisa Suareza je krenil še hrvaški rokometaš Marko Kopljar.

Na tekmi francoskega prvenstva med njegovim PSG-jem in Chamberyjem je ugriznil Benjamina Gilla. Kar tako, mimogrede, brez pravega razloga. Trenutek norosti/slabosti, frustriranost ob visokem zaostanku ali nekaj povsem tretjega, niti ni pomembno, bilo je v drugem polčasu sredine tekme, ko je hrvaški reprezentant zasadil zobe v ramo najmlajšega od bratov Gille.

Kanibalstvo seveda ni ušlo neopaženo in nekaznovano, Kopljar je z rdečim kartonom pristal na tribuni, Parižani pa nato po izenačeni končnici še brez obeh točk (32:33). Je pa zato naslednji dan Kopljar pristal na naslovnici številnih medijev, bil ponekod celo novica dneva, predvsem pa seveda predmet posmeha. In bolj ali manj duhovitih primerjav s sicer sijajnim, a nepredvidljivim, da ne uporabimo kakšne sočnejše besede, Urugvajcem, nekateri pa so za potrebe primerjav na plan znova potegnili Hannibala Lecterja.

ŠKOF + REZAR = 37  OBRAMB

Poleg kanibala Marka se je med junaki sredinega šestega kroga, a junakih v tistem pravem pomenu te besede, znašlo tudi nekaj slovenskih rokometašev. Nantes še naprej vztraja na vrhu lestvice, tudi ali pa predvsem po zaslugi Gorazda Škofa, ki je proti Aixu (33:25) znova spustil roleto ter zaustavil reci in piši 20 strelov. Reprezentančna številka ena je po vrnitvi na igrišče v odlični formi, le tri strele manj kot Škof pa je ubranil Aljoša Rezar, ki je bil med najzaslužnejšimi za drugo zmago Tremblayja v letošnji sezoni.

Vsaj omeniti velja še Miho Žvižeja, krožni napadalec izbrane vrste je na tekmi Toulouse – Creteil (40:26) dosegel sedem golov. Novice iz Francije so nedvomno prijetna muzika za ušesa selektorja Borisa Denića, ki bo v ponedeljek razkril seznam za prihajajoči začetek kvalifikacij za EP 2016.