© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
14.10.2014 16:11:21

Švedski zvezdnik pri vsega 25 letih končal reprezentančno pot

Reuters

Švedska izbrana vrsta je utrpela hud udarec, eden njenih najvidnejših mož Kim Ekdahl du Rietz je namreč sporočil, da končuje svojo pot v rumeno-modrem dresu.

Odločitev, ki je šokirala marsikaterega pristaša štirikratnih svetovnih in evropskih prvakov. "Imam kronične težave s koleni in posledično sem izgubil motivacijo," je v sporočilu za javnost zapisal sicer sijajni levi zunanji, ki si kruh služi pri nemškem Rhein-Neckarju. Pravi, da odločitev ni bila lahka, a da se je težko motivirati, ko zaradi konstantne bolečine ne moreš dati sto odstotkov. Zdaj se bo v celoti posvetil klubskim izzivom, z nemškimi podprvaki pa ga pogodba veže še dve leti.

Selektor Švedske Staffan Olsson je za odločitev enega svojih udarnih adutov zvedel pred mesecem dni in ga vse od takrat poskušal prepričati v nasprotno. "Kima vidim kot igralca, ki se bo zdaj zdaj prebil v tisti najvišji razred svetovnega rokometa. Seveda sem razočaran, to je korak nazaj za našo izbrano vrsto," je dejal legendarni rokometaš in ob tem še potrdil, da je Kim dejansko končal in ne zgolj prekinil svojo reprezentančno kariero.

Naj ob vsem skupaj še dodamo, da je Švedska v isti kvalifikacijski skupini za EP 2016 kot Slovenija.