© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ru
STA/ru
12.10.2014 22:27:21

Mariborčani z zadetkom prednosti

Arsen Perić

Rokometaši Maribora Branika so v prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF v dvorani Tabor premagali švedski Kristianstad s 26:25 (10:13).

Mariborčani so se prvič v zgodovini kluba pomerili s švedskimi predstavniki, v dvorani Tabor pa jim je v prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF nasproti stala ekipa Kristianstada.

Ekipa, ki jo vodi selektor Švedske Ola Lindgren, je po prvem polčasu vodila s 13:10, a so se Štajerci v drugem delu igre zbrali in na koncu slavili.

Marko Šibila

Prvi polčas smo enostavno odigrali preslabo, bili smo preveč pod vtisom tekme in tako bili v določenem krču. Potem nam je sicer tekmo uspelo preobrniti, a za kaj več kot za zmago z golom prednosti to ni bilo dovolj. Kljub vsemu smo dosegli zastavljen cilj, da zmagamo, in si s tem pripravimo kvalitetno izhodišče za povratno tekmo. Tekmeca smo sedaj še bolje spoznali in videli, da se z njim da igrati. Prav gotovo bomo nekatere stvari morali popraviti in če nam bo to uspelo se lahko nadejamo ugodnega rezultata tudi na gostovanju. Seveda nas čaka težka tekma, ampak moramo poskusiti vse za uvrstitev naprej.


Izbranci Marka Šibile
so tekmo začeli dobro, vodili do 3:2 - vse tri zadetke je dosegel Žiga Mlakar -, nato pa je Fredric Petersson poskrbel za prvo švedsko vodstvo na tekmi (4:3).

Tega so gosti brez večjih težav držali do polčasa, čeprav so bili Mariborčani še nekajkrat povsem blizu, nazadnje po golu Anteja Kaleba za 6:7. Vendar so Švedi nato dosegli štiri zaporedne gole in tekmecem ušli, na odmor pa odšli s prednostjo 13:10.

V drugem delu je Kristianstad po golu Johana Jepsona še povečal prednost, kar je prebudilo domače igralce. Dosegli so tri zaporedne gole, po izenačenju na 14:14 pa je Lindgren vzel odmor. Švedi so še držali prednost do 16:15, nakar so Mariborčani zadeli še trikrat zapored.

Ante Kaleb

Začetek tekme je bil katastrofalen. Mogoče ne toliko v obrambi kot napadu, kjer smo naredili preveč tehničnih napak in tudi žoga ni krožila tako kot bi morala. Nato smo se malo bolj zbrali in se vrnili v igro ter v 2. polčasu povedli z razliko treh zadetkov. Potem nas je malo iz tira vrgla izključitev pa je spet sledil padec v igri, ampak do konca tekme nam je vseeno uspelo zmagati. Nič, gremo na Švedsko poskusiti ubraniti ta gol prednosti.

V 47. minuti je za dve minuti na klop moral Tine Poklar, kar so gosti izkoristili in izenačili (21:21). Tri minute pred koncem je Mlakar izid poravnal na 25:25, Nikola Špelić pa je v 59. minuti zadel za pomembno zmago.

Prvi strelec tekme je bil Mlakar s sedmimi goli, pet jih je dosegel v prvem polčasu, šestkrat sta zadela Poklar in Špelić.

Povratna tekma bo v petek, 17. oktobra ob 19. uri.

Maribor Branik - Kristianstad 26:25 (10:13)

Maribor - dvorana Tabor, gledalcev 400, sodnika: Cernavskis, Bogdanovs (oba Latvija).
MARIBOR BRANIK: Cingesar 1, Fidel, Hrastnik, Jamnik, Kaleb 6 (1), Miškovič, Mlakar 7, Poklar 6, Škalički, Sok 2, Špelič 3, Taletović, Verdinek, Žabič 1, Žmavc.
KRISTIANSTAD: Beutler, Lindgren, Olsson 2, Stenbäcken 1, Björnsen 5, Lagergren 4, J. Larsson 1, L. Larsson, Jepson 3, Tollbring 1, Pettersson 2, Cederholm 4, Lindskog 3, Nilsson, Cosmo.
Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Kristianstad 0.
Izključitve: Maribor Branik 2, Kristianstad 2 minuti.