© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
12.10.2014 12:01:02

Slovenska sodnika trn v Červarjevi peti

ehf

Kako je sloviti Lino Červar razloge za tretji poraz Metalurga našel v slovenskih sodnikih.

Ni lahko Červarju v zadnjih tednih. Njegovi varovanci več mesecev niso dobili plače, govori in piše se marsikaj, nekateri so že zapustili potapljajočo se barko, nekateri jo še bodo in v tovrstnem ozračju je moral ekipo nekako le pripraviti na gostovanje v Zagrebu, kjer ga je pričakal stari "prijatelj" Veselin Vujović.

V tekmi, ki ni bila ravno paša za oči, ravno nasprotno, prej bitka na okopih, je z 19:17 slavil hrvaški prvak. Sam rezultat je morda sam po sebi še najbolj zgovoren, kakšna tekma se je igrala v Areni, hrvaški strateg na klopi makedonskega prvaka pa je razloge za poraz našel tudi v (ne)delu sodniškega dvojca. Slovencev Nenada Krstiča in Petra Ljubiča. "Mislim, da si nismo zaslužili poraza. Ko pogledaš celotno sliko - absolutno ne. A kaj hočemo, življenje se sestoji tudi od porazov. Bolj mi je žal mojih fantov, niso si zaslužili tega. Mnogo razlogov je bilo... Nismo smeli končati v inferiornem položaju. Imamo mi tudi precej svojih problemov, da sploh obstanemo kot klub in podobno, a mislim, da to vendarle ni bilo korektno, a kaj hočemo življenje gre naprej. V prvi vrsti mi je žal zaradi fantov. Porazi so sestavni del športa, a to ve vendarle eden tistih, ki je nezaslužen," je v pogovoru za Balkan Handball razlagal stari trenerski maček. O tem kaj je bil jeziček na tehtnici je bil še bolj neposreden. "Sodnika nista bila kondicijsko pripravljena. V eno stran sta dobro tekla, v drugo pa slabo. Ne bi šel v podrobno analizo, a tisti, ki se vsaj malo spozna na rokomet, tistemu je bilo danes vse jasno," je pomenljivo dodal Červar.

Slovenska sodnika, ki zaradi takšnih in drugačnih razlogov v domačem prvenstvu že skoraj leto dni ne sodita tekem, sta pred leti v Zagrebu že dvignila nemalo prahu, le da so takrat, po tekmi Zagreb - Dinamo Minsk, gnojnico po njima zlivali Zoran Gobac in ostala zagrebška druščina.