© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
09.10.2014 21:07:23

Odzivi iz medvedjega brloga

Grega Wernig

Svoje videnje sta neposredno po tekmi in prvi zmagi podala celjski trener Branko Tamše in prvi strelec tekme Ivan Slišković.

Led je prebit, da se je Branku Tamšetu po tekmi odvalil kamen od srca bržkone ni potrebno poudarjati. "Izjemno težka tekma, sami ste videli, kolikokrat sta se ekipi izmenjali v vodstvu. Tako mi kot oni smo si resnično želeli prve zmage, za našo mlado ekipo je po vseh udarcih, tu mislim na zapravljene priložnosti, naporen razpored in vsa potovanja, vsekakor lepa nagrada. Strnili smo vrste, tekom šestdeset minut dali vse od sebe in na koncu je bil trud poplačan. Čestitke fantom, tudi tistim, ki niso vstopili v igro, bili smo kot eden. Znova smo sicer naredili preveč napak, seveda si prizadevamo, da bi jih bilo čim manj in ko nam bo enkrat to uspelo, bodo padle tudi kakšne močnejše ekipe od Čehovskih medvedov. Sicer sem vseskozi opozarjal in še vedno stojim za tem, da Medvedi nikakor niso neka naivna ekipa, še posebej ne na domačem igrišču," je bil kot ponavadi gostobeseden celjski trener.

ivan slišković

"Čestital bi svoji ekipi na borbi in zmagi, vsi smo se borili kot eden. Imeli smo veliko tehničnih napak, dobili preveč golov, a uspeli smo se izvleči, ko je bilo najtežje. Tekmo smo lepo zaključili in, kar je najpomembnejše, zdaj imamo dve točki. Gremo naprej."


Za eno izmed odločilnih potez se je izkazala sprememba obrambe iz 6-0 v 5-1. "Res je, v zadnjih nekaj minutah smo šli iz obrambe 6-0 v 5-1, kar se je izkazalo za zadetek v polno, svoje je v vratih dodal še Skok, na drugi strani pa smo na postavljeno obrambo odigrali pametno ter potrpežljivo. Vseskozi ponavljam, da je obramba tista, ki prinaša rezultat. In danes je obramba prinesla rezultat, pa čeprav smo zopet dobili veliko golov, a treba je tudi vedeti, da so Čehovski medvedi igrali zelo hitro, pa tudi naše napake so učinkovito kaznovali."