© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
08.10.2014 15:17:29

Talant na klopi Madžarske

vszi

Šušljalo se je že nekaj časa, zdaj je tudi uradno. Talant Dušebajev je novi selektor madžarske izbrane vrste.

Sloviti Kirgiz s španskim potnim listom je na klopi naših vzhodnih sosedov nasledil Lajosa Mocsaija, ki je odstopil po junijskem porazu s Slovenijo. Dušebajev, odličen trener in nekoč še boljši igralec, naj bi na klopi ostal do svetovnega prvenstva leta 2017, ki ga bo gostila Francija, veliko pa bo odvisno tudi od uvrstitve na EP 2016 na Poljskem, ko se Madžari nadejajo, da si bodo pet pred dvanajsto nekako le izborili vozovnico za Rio. Upanje umira zadnje, kot je na predstavitveni tiskovni konferenci dejal sam Dušebajev, 

Dušebajev je s Ciudad Realom kot trener trikrat osvojil ligo prvakov, po propadu španskega velikana pa je nov izziv našel v Kielcah. S slednjimi ima pogodbo do konca sezone 2015/16 in vsaj do takrat bo sedel na dveh stolčkih hkrati. Alfa in omega poljskih prvakov Bertus Servaas je že pred tedni dejal, da nima nič proti, je pa Talanta opozoril, da bo težko usklajeval obveznosti, kar so poljski prvaki navsezadnje na lastni koži izkusili že z Bogdanom Wento.

Pomočnik Dušebajeva, ki bo sploh prvi tujec na klopi madžarske izbrane vrsre, bo dolgoletni reprezentant Laszlo Sótonyi.