© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
06.10.2014 16:42:36

Rojewski odslej za Poljsko

vszi

Andreas Rojewski bo zamenjal reprezentančni dres, v bodoče bo ta 29-letnik igral za Poljsko, državo, v kateri je tudi prijokal na ta svet.

Zamenjave reprezentance sicer v svetu rokometa niso nobena redkost, ravno nasprotno, vseeno pa je včasih Nemčija novačila med Poljaki in ne Poljska med Nemci. Kakorkoli že, Rojewski, z Nemčijo leta 2004 mladinski evropski prvak, ki si je šestkrat nadel tudi dres članske izbrane vrste, si bo zdaj v brk mrmral Mazurek Dąbrowskiego, poljsko nacionalno himno.  "Vesel sem, da mi je Michael Biegler ponudil priložnost zaigrati za Poljsko," pravi levičar, soigralec Marka Bezjaka in Jureta Natka v vrstah Magdeburga, in dodaja, da je h odločitvi precej pripomoglo tudi to, da bo Poljska prihodnje leto gostila EP. "Zaigrati na velikem tekmovanju v deželi, kjer sem bil rojen, je bil zagotovo eden izmed poglavitnih razlogov."

Rojewski, 193 centimetrov visoki desni zunanji, bo za Poljsko lahko zaigral že na januarskem SP v Katarju, ko se bo v predtekmovanju med drugim pomerila tudi z Nemčijo.