© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
09.10.2014 11:51:39

Celjani za 60 kilometrov potrebovali štiri ure

moskva gneca

Rokometaše Celja danes čaka pomemben obračun s Čehovskimi medvedi, gostovanje v Rusiji pa se ni začelo po načrtih. Po večurni vožnji z avtobusom po predmestju Moskve so namreč včeraj ostali brez treninga v Čehovu. Slab začetek, dober konec?

Pivovarji so v Čehov prispeli v poznih večernih urah, kljub temu, da je mesto oziroma bolje rečeno moskovska četrt oddaljena le 60 km od moskovskega letališča, pa je ekipa za pot potrebovala več kot štiri ure. "Z besedami je skorajda nemogoče opisati gnečo na sicer širokih moskovskih avtocestah. Nepregledne kolone vozil se namreč 24 ur na dan po polžje premikajo iz enega konca mesta na drugega. Kot je dejal eden izmed Slovencev, ki živi v Moskvi, je takšna gneča del vsakdanjika in mnogi dnevno za pot v službo ter nazaj, za zgolj 10 km razdaljo, porabijo tudi do pet ur in več," so zapisali na celjski spletni strani.

Zaradi zastojev in poznega prihoda Celjani tako niso preizkusili dvorane in so ostali brez večernega treninga. Edini trening bodo tako opravili danes dopoldne, že popoldne, ob 17.30 po našem času, pa jih čaka obračun s četo Vladimirja Maksimova.