© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
09.10.2014 06:31:50

S Črno goro izmenjava izkušenj in znanja

Arsen Perić

EHF teden so Slovenke med drugim izkoristile za krajše priprave in skok v Črno goro, kjer se bodo pomerile z eno najboljših evropskih reprezentanc.

Cvet slovenskega ženskega rokometa se je zbral v začetku tedna v slovenski, včeraj pa se je že odpravil v črnogorsko prestolnico. Selektorica Marta Bon tudi tokrat ne more računati na vse najboljše, brez težav s poškodbami namreč znova ni šlo. Že dalj časa je odsotna Nina Jeriček, ki še vedno okreva po poškodbi kolena, v primerjavi z zadnjo akcijo ni zraven Polone Barić, ki bo z igrišč odsotna dalj časa, pa tudi Maje Zrnec in Neže Mitruševske, ki si je vzela reprezentančni premor. Za nameček je zaradi težave z ramo tik pred zdajci odpadla še Alja Koren, namesto slednje pa je Bonova v izbrano vrsto povabila Natašo Ljepojo, krožno napadalko Zagorja in mladinsko reprezentantko.

Dekleta so v Ljubljani opravila tri treninge, priprave na kvalifikacijski turnir, ki bo v začetku decembra v Švici, pa bodo nadaljevala v Podgorici. Črna gora se po drugi strani pripravlja za nastop na letošnjem EP in bo več kot primerna partnerica za vadbo, navsezadnje gre za reprezentanco, ki sodi v evropski in svetovni vrh, selektor Dragan Adžić pa lahko z izjemo Anđele Bulatović in Jovanke Radičević računa na vse udarne adutinje. Reprezentanci bosta v Podgorici odigrali dve prijateljski tekmi, prva bo že danes ob 18.30, druga v soboto, vmes pa bodo Slovenke skočile še v Nikšič in jutri odigrale še trening tekmo s tamkajšnjim prvoligašem. "Veseli nas, da smo dobili povabilo reprezentance, ki sodi v najožji svetovni vrh. Imamo lepo priložnost za izmenjavo pogledov, izkušenj in znanja," je bila pred odhodom na pot kratka Bonova.


SEZNAM SLOVENIJE

Teja Ferfolja (Zagorje), Sanja Gregorc (Krim), Ana Gros (Metz/Fra), Iris Guberinić (Göpppingen/Nem), Lara Hrnčič (Krim), Neli Irman (Lokomotiva/Hrv), Alja Jankovič (Krim), Nataša Ljepoja (Zagorje), Lina Krhlikar (Vulkan Ladies/Nem), Barbara Lazović (Vardar/Mkd), Miša Marinček (Krim), Tamara Mavsar (Krim), Ana Petrinja (Cetate DevaTrans/Rom), Sergeja Stefanišin (Krim), Maja Šon (Nimes/Fra), Branka Zec (Vulkan Ladies/Nem)