© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
16.10.2014 16:57:49

Celje je velik klub, a v tem trenutku je Veszprem večji

Bilo je 17. novembra lani, ko je madžarska rokometna institucija s svojo zvesto armado navijačev nazadnje gostovala v celjskem rokometnem hramu.

Po odličnem prvem polčasu je celjska zasedba takrat še pod vodstvom Vladana Matića v nadaljevanju padla, med boljšimi v domači vrsti pa je bil s sedmimi goli Gašper Marguč. Najbrž si tistega nedeljskega večera niti v sanjah ni predstavljal, da bo še ne dobro leto dni pozneje v Veszpremovem dresu gostoval v svojem Zlatorogu.

Kako bo zaigrati v Zlatorogu v "napačnem" dresu?
Ko pomislim, bo zagotovo malce nenavadno, a ko se enkrat tekma začne, o tem ne razmišljaš več. Ko sodnik zapiska, se osredotočiš na svoje naloge, pozabiš na vse drugo. Bo pa res nekaj posebnega, ko bodo na nasprotni strani nekdanji soigralci in predvsem prijatelji.

Ni bojazni, da bi med minuto odmora odkorakali na celjsko klop? Navada je železna srajca, vsaj tako pravijo.
Hahaha, ne, za kaj takega pa res ni bojazni.

Kako ste se udomačili v Veszpremu?
V redu, seveda je bil potreben določen čas. Prvič v tujini, vse skupaj je malce drugače, ni preprosto, v Celju sem vendarle bil doma, živel sem doma, tudi tisto je bil sicer profesionalizem, a ne na način, kot je zdaj tu. To je neki drugi svet, marsikaj je drugače, marsikaj se začne na novo, tudi vnovično dokazovanje. V Celju sem si že zgradil neko ime, tu se moraš dokazovati znova od začetka. Tista, da je vsak začetek težak, ni iz trte izvita, a počasi bo.

748-30-marguc

Celje je velik klub, a v tem trenutku je Veszprem na višji ravni. Seveda je vse povezano z denarjem, tu se dosti več vlaga, že zaposlenih v klubu je neprimerno več kot v Celju.


Že znate kakšno madžarsko besedo?
Nekaj besed znam, a glede na to, da je v ekipi veliko tujcev, mi niti ni treba govoriti madžarščine. Sporazumevamo se v angleščini, znam tudi špansko in nemško, tako da s komunikacijo ni težav. Je pa madžarščina nedvomno zelo zahteven jezik.

Veszprem je rokometna institucija, če potegnete primerjavo s Celjem?
Celje je velik klub, a v tem trenutku je Veszprem na višji ravni. Seveda je vse povezano z denarjem, tu se dosti več vlaga, že zaposlenih v klubu je neprimerno več kot v Celju. Celje je Celje, zame je in vedno bo moj klub, a glede organizacije je Veszprem na višji ravni.

Ste se s Celjani razšli s čistimi računi?
Ostali so mi dolžni še nekaj denarja, a sem se že usedel z novim direktorjem, dogovorili smo se in podpisal sem aneks. Nisem sicer hotel odstopiti od dogovorjenega, navsezadnje sem nekaj denarja pustil že ob odhodu iz Celja, da sem sploh lahko prestopil v Veszprem, glede na to da sem imel še leto dni veljavno pogodbo. Zdaj smo se dogovorili za izplačevanje na obroke, komunikacija je bila korektna, dogovorili smo se, podpisali aneks in mislim, da ne bo težav.

Vas kaj daje domotožje, vam je dolgčas v Veszpremu?
Mesec in pol je bilo z menoj dekle, zdaj ima študijske obveznosti, tako da sem v tem trenutku sam, in moram reči, da sem se v tistem poldrugem mesecu razvadil. Zdaj je v popoldanskih urah res malce dolgčas. Si sam, v tujem kraju, če bi bil doma, v Celju, bi se dobil s soigralci, prijatelji, tu pa imajo vsi svoje družine in ni enako, kot je bilo v Celju. A sem sem tako ali tako prišel zaradi rokometa.