© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
17.10.2014 20:41:28

Krimovke pometle z Avstrijkami

Arsen Perić

Rokometašice najuspešnejše ženske ekipe v Sloveniji so v dvorani Stožice gostile ekipo Hypo Niederösterreich.

Nekoč bi bil to debri lige prvakinj, nekoč bi se na igrišču trlo zvezdnic svetovnega rokometa, danes pa bi jih lahko prešteli na prste ene roke, in to tiste zelo nespretnega mizarja. Danes je to dvoboj dveh ekip, ki sta daleč od stare slave, po letih visokega letanja sta nizko padli, zdaj se počasi pobirata in stopata na neko novo pot, ki pa bo glede na včeraj videno nemalokrat oziroma še kar nekaj časa precej trnova.

V bolj kot ne praznih Stožicah se je v najboljšem primeru zbralo štiristo ljudi, ni bilo namreč prav veliko dobrega rokometa, napak po drugi strani ni manjkalo, kar pa ne nazadnje niti ne čudi, na hitro in z vseh vetrov zbrana ljubljanska ekipa je denimo v popolni postavi opravila vsega nekaj treningov ali pa celo to ne.

Skratka, novih obrazov ni manjkalo, med njimi pa velja vsaj omeniti v Atenah rojeno Bolgarko nigerijskih korenin, še ne 18-letno Elizabeth Omoregie, ter ducat let starejšo Makedonko Mirjeto Bajramosko. Marta Bon je minutažo razdelila med vse igralke, v vratih je bila v drugem polčasu razpoložena Miša Marinček, eden redkih preostankov iz tistega prejšnjega Krima, in ob solidni obrambi je bilo to več kot dovolj, da so skromne gostje že krepko pred zadnjim zvokom sirene podpisale predajo. Ljubljančanke so vodile od prve do zadnje minute, prednost je vseskozi rasla, na koncu se je razlika zaustavila pri ducat zadetkih.

Prve točke so torej pod streho, ob spremenjenem sistemu, ko v nadaljevanje vodijo tri mesta, predstavljajo velik kapital. Tigrice so pokazale kremplje, na oceno, kaj in koliko zmore ta novi Krim, pa bo treba še počakati. Tudi na kakšnega bistveno kakovostnejšega tekmeca, kot je trenutno v najboljšem primeru povprečni avstrijski prvak, ki bi imel nemajhne težave tudi v slovenskem prvenstvu.

Ljubljančanke svojo evropsko popotovanje nadaljujejo prihodnjo nedeljo, ko bodo gostovale v Leipzigu.



Izjavi po tekmi

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Tekmo je odločilo to, da smo jih lomile z visokim ritmom. Verjetno ste opazili, da smo igrali z dvema postavama in malo mešano. Zelo smo veseli zmage, Krim je to potreboval kot Sahara vodo. Malo lažje dihamo. Zelo sem vesela, predvsem zaradi sodelovanja v obrambi, pa tudi igralke, ki še niso igrale v ligi prvakinj, so se hitro vklopile. Hypo ni tako slab, kot je izpadel danes, ima štiri vrhunske igralke, ki bi pri nas zagotovo igrale v prvi postavi."
Sanja Gregorc, igralka Krima Mercatorja: "Me smo se pripravile nanje, gledale predvsem pripravljalne tekme, ampak nismo vedele, koliko so napredovale v primerjavi s tistim obdobjem. Glede na njihovo počasnejšo igro smo si rekle, da jih moramo s hitro igro uničiti in to nam je uspelo. Delale smo na ekipi, na vzdušju, povezale smo se, nismo se obremenjevale z njimi in vztrajale, da jih bomo napadle s hitro igro. Že vadile smo tako, da smo sestavile dve ekipi, saj ni bilo časa za uigravanje menjav, denimo, zunanjih igralk, in to je bilo uspešno."


Krim Mercator - Hypo 32:20 (15:12)

Ljubljana - dvorana Stožice. 500 gledalcev. Sodnika: Lorente in Serradilla (oba Španija).
KRIM MERCATOR: Arcjuhovič 2, Jurič 1, Luković 3, Čečkova 2, Mavsar 4 (1), Bak 3, Hrnčič 2 (1), Goudjo 2, Stefanišin, Bajramoska 8, Marinček, Omoregie 3, Lambevska, Koren, Jankovič, Gregorc 2.
HYPO: Belik, Dedić 3, Lerant 3, Goričanec 4, Budečević 1, Musalem Araos 1, Wess, Sanko, Mauler, Kaiser 2, Hajgato, Rotis - Nagy, Aćimović 4, Costa, Gomesa da Rocha 2.
Sedemmetrovke: Krim Mercator 3 (2), Hypo 4 (0).
Izključitve: Krim Mercator 6, Hypo 8 minut.
Rdeči karton: -
Galerija