© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
17.10.2014 14:28:55

Vsak začetek je težak

Grega Wernig

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v petek ob 19. uri začele nastope v novi sezoni lige prvakinj. Prvi tekmec bo avstrijski Hypo, ki je po oceni trenerke Marte Bon v skupini A še najlažje premagljiv tekmec.

Na Krimu si sezono seveda želijo začeti z zmago, cilj v skupini, v kateri sta še nemški Leipzig in ruski Dinamo iz Volgograda, pa je preboj v drugi del. Zaradi spremenjenega sistema tekmovanja napredujejo tri ekipe, tako da so možnosti vendarle nekoliko večje: "Hypo ima za seboj podobno zgodbo kot mi. Tudi on je doživel nekaj sprememb, a manj kot mi. Ima šest, sedem igralk, ki so stalnica. Tu je kakovostna vratarka Rusinja Olga Sanko, ki je že osvojila ligo prvakinj, pa Gorica Aćimović, ki je igrala za Krim. Zanj igrajo še Gabriela Rotis-Nagy, Madžarka Vivien Lerant, Brazilki Mariana Costa in Francielle Gomes da Rocha in še nekaj igralk, ki so na mladinskem EP 2011 osvojile tretje mesto. To so podatki, ki govorijo, da je tekmec kakovosten. Vse skupaj analiziramo in poskušamo pripraviti najboljše odgovore," pravi Bonova, ki je na vprašanje, kako se bodo zoperstavile Dunajčankam, najprej dejala, da tako, da bodo zelo hitro tekle in streljale na gol. "Vsaka tekma ima svojo zgodbo, drugačno strategijo. Poskušam zadeti osnovno idejo igre, včasih mi uspe, včasih ne. Morale bomo biti hitrejše, taktične in bolj zvite, edino tako se lahko premaguje favorite," meni Krimova strateginja.

UGANKA TUDI ZA IGRALKE
Katera od obeh ekip je boljša, je uganka tudi za igralke. Odgovora ne pozna niti dosedanja kapetanka Sergeja Stefanišin: "Bilo bi prepotentno napovedati našo zmago, vsekakor pa bomo storile vse, da jo dosežemo. Za večino igralk bo to prva evropska tekma in vse smo željne dokazovanja. Na zadnjih treningih je uigranost že boljša, naša prednost bi moral biti tudi domač teren."

Ob vprašanju, ali se tudi njej zdi Hypo še najlažji nasprotnik v skupini, pa Serdža odgovarja, da za to ekipo noben nasprotnik ni lahek: "Vsako tekmo lahko dobimo in tudi izgubimo. Ne preostane nam drugega, kot da gremo od tekme do tekme in na vsaki damo od sebe svoj maksimum. To je edini ključ do uspeha."

KORENOVA VPRAŠLJIVA
Ob poškodovani Poloni Barič je vprašljiv tudi nastop povratnice v ekipo Alje Koren, ki ima težave z ramo, igrala pa bo že najnovejša okrepitev, Belorusinja Lilija Artsjukovič, čeprav se je ekipi pridružila šele v tem tednu. Na tekmi, ki se v dvorani Stožice ob vstopnini pet evrov začne ob 19. uri, bosta sodila Španca Andreu Marin Lorente in Ignacio Garcia Serradilla.