© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
29.07.2015 19:25:22

Vuk: Ne, Muslimović se ne vede zvezdniško

Drago Wernig - TAKA

Zavrčani so v uvodnih dveh prvenstvenih krogih tudi v praksi oziroma na igrišču dokazali, da visoke ambicije, ki jih vedno znova poudarja Miran Vuk, niso iz trte izvite. Čeprav sta bila njihova dozdajšnja tekmeca Maribor in Olimpija, grenkobe poraza niso okusili.

Za nami je 180 prvenstvenih minut na slovenskem prvoligaškem prizorišču, pogled na lestvico je presenetljiv. Bržčas nihče ni na vrhu pričakoval Krčanov, toda novinci v ligi se lahko edini pohvalijo s stoodstotnim izkupičkom, prav tako so edini, ki so do zdaj svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

Dovolj razlogov za zadovoljstvo imajo tudi v Halozah. Osvojili so dve točki, vendar ob tem v niti enem trenutku ne gre zanemariti spoznanja, da so najprej gostovali pod Kalvarijo, nato so se na svojem igrišču udarili z Olimpijo. Z vijoličastimi so se razšli z izidom 1:1, z zeleno-belimi brez golov. "Lahko bi bilo slabše, a tudi boljše," pravi Miran Vuk. "Toda mi smo zadovoljni. Tudi zato, ker ostali proti tema dvema ekipama točk bržčas ne bodo osvajali oziroma jih bodo zelo težko, redko. Presenetili so me zlasti prebujeni Ljubljančani, pri katerih je opazno, da so izjemno motivirani, zagnani, ambiciozni. Nemogoče je spregledati, da imajo ogromno energije. Pokazali so več kot Mariborčani, ki jim bo v tej sezoni v boju za naslov prvaka hudo težko. Kar zadeva nas, pa nas na prihajajočih preizkušnjah kakopak zanima le ves izkupiček. Najprej na sobotnem gostovanju v Velenju," je pristavil prvi mož Zavrča.

KOT BI BIL NA ZAČETKU KARIERE
Vsi varovanci trenerja Ivice Solomuna si zaslužijo pohvale, vsak je dodal svoj delež, toda v središču pozornosti je bil vendarle mož, ki ga na niti eni tekmi ni bilo v začetni enajsterici. V dvoboju z Mariborčani je bil na igrišču 25 minut, z Olimpijo pol ure, a vendarle dovolj dolgo, da je vnovič opozoril na svoje sposobnosti. Zlatan Muslimović!

983-7-muslimovic dw
Drago Wernig - TAKA

Odločili so se, da Ettoja ne bo

Ne le Zlatana Muslimovića, ob začetku priprav na novo sezono v Zavrču so napovedovali prihod še enega igralca, ki za ljubitelje nogometa na sončni strani Alp ni neznanka. Namen je bil, da bi ekipo okrepil Oelilton Araujo dos Santos. Veliko bolj je znan kot Etto, ki je v dresu zagrebškega Dinama odigral več kot sto tekem, toda zdaj je že znano, da izkušenega Brazilca v Haloze ne bo. "Ne, naposled smo se odločili, da v ta projekt kljub vsemu ne bomo šli. Ocenili smo, da so Zlatan Muslimović, Aitor Ruano in Veljko Batrović dovolj," je pojasnil Miran Vuk.

Njegova kakovost seveda nikoli ni bila sporna, toda po enoletnem premoru, ki si ga je nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine privoščil po koncu sodelovanja s kitajskim klubom Guizhou Renhe, so najbrž le redki pričakovali, da bi se lahko 34-letni napadalec predstavil v takšni podobi.

Blestel je v zračnih dvobojih, zadrževal žogo in nato v ugodnih položajih v ogenj pošiljal soigralce. "Potrebuje še največ dva tedna, da bo njegova telesna pripravljenost na želeni ravni. In prepričan sem, da bo, da se bo zares odlično pripravil. Ker je ambiciozen, kot bi bil na začetku kariere. Kot bi imel 20 let, v igranju nogometa preprosto uživa," je vzneseno pripovedoval Miran Vuk.

MARSIČESA JIH LAHKO NAUČI
Marsikdo bi pričakoval, da ima nekdanji igralec Göteborga, Udineseja, Perugie, Ascolija, Padove, Messine, Parme, Atalante in Paoka v Halozah poseben status. "Kakšen status neki. Njegovo vedenje ni zvezdniško. Niti po naključju. Česa takega ni v niti eni njegovi potezi. Je skromen, delaven, hkrati je zelo pozitivna osebnost in velik profesionalec, ki si denimo pred vsako tekmo ogleda nasprotnika, da bi spoznal branilce, ki mu bodo stali naproti," je bilo v glasu alfe in omege še naprej čutiti veliko navdušenje. "Od njega zares veliko pričakujemo. Potrebuje še nekaj časa, da se bo še bolje spoznal z ekipo, se uigral. Kot sem že večkrat povedal, deluje tudi v mentorski vlogi. Mlajše soigralce lahko marsičesa nauči, jim svetuje, njegove izkušnje so neprecenljive."

ČE NI DENARJA, PA ZA RAJO
Še vedno ni popolnoma jasno, kako se je Zlatan Muslimović sploh znašel v vinorodnih Halozah? "Stik je vzpostavil tehnični direktor Dušan Petković. Njegov prvi odziv je bil, da je v pogovorih z nekaterimi klubi in da čaka na njihove odgovore, hkrati je obljubil, da se bomo slišali, če finančne ponudbe ne bodo zadovoljile njegovih pričakovanj. In je res prišel. Želel je spoznati ekipo, ogledal si je prijateljsko preizkušnjo s Kubanom iz Krasnodarja, nad videnim je bil presenečen. Dejal je, da je kar nekaj fantov, ki bi v bližnji prihodnosti lahko igrali na visoki ravni, in hitro smo se dogovorili za sodelovanje," je razkril Miran Vuk, toda še vedno nismo dobili odgovora na eno vprašanje – koliko jih je prihod nekdanjega zvezdnika stal? "Ne veliko, verjemite, da res ne. Dejal je, da bo igral za zabavo, za rajo, če že ne more dobiti denarja."

NA PREIZKUŠNJI TAHIRAJ
Tudi 20-letni Španec Aitor Ruano, ki je v pretekli sezoni branil barve druge ekipe madridskega Atletica, je gotovo eden od haloških adutov. To pa bi morda utegnil postati tudi Francesco Tahiraj. Gre za 18-letnega Albanca, ki že od otroških let živi v Italiji, kjer je bil član mlajših selekcij Juventusa, pred začetkom pretekle sezone je prestopil k mestnim tekmecem. Torino ga je poslal na dodatno izobraževanje v Carpi, medtem pa mu je pogodba z nekoč slovitim klubom potekla.