© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2015 16:08:45

Zahović kot nekoč van Nistelrooy?

Nikola Miljković

Kot vse kaže, bo mladi napadalec Luka Zahović kariero nadaljeval na Nizozemskem.

Potem ko je vodstvo nizozemskega prvoligaša Heerenveena nedolgo tega potrdilo prihod 16-letnega slovenskega vezista Aleksandra Palamarja iz ljubljanske Olimpije, se zna zgoditi, da se bo k temu v kratkem preselil še en nogometaš iz deželice na sončni strani Alp. In to ne kdorkoli, kot smo izvedeli, je z eno nogo na stadionu Abe Lenstra mladi zvezdnik Luka Zahović. O tem, da naj bi zapustil vrste Maribora, smo že pisali. Omenili smo tudi Belgijo, toda zdi se, da bo Zahović mlajši kariero nadaljeval na Nizozemskem.

Če bo podpisal za Heerenveen, bo postal član uglednega nizozemskega kluba, pri katerem je v preteklosti igralo nemalo znanih obrazov. Recimo tudi sloviti Ruud van Nistelrooy, ki je v eni sezoni pri Heerenveenu zabil 13 golov na 31 tekmah. Za modro-bele so sicer igrali tudi Afonso Alves, Danijel Pranjić, Jon Dahl Tomasson, Georgios Samaras, Bonaventura Kalou, Arnold Bruggink, Klaas-Jan Huntelaar, Igor Kornejev, Marcus Allback, Michael Bradley in še kdo bi se našel.

Z na Portugalskem rojenim nogometašem naj bi aktualni slovenski prvak Maribor z njegovo prodajo zaslužil okoli 700.000 evrov.