© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Grega Videtič
Grega Videtič
29.07.2015 14:45:16

Žiga Kastrevec: O nogometu se doma ne pogovarjamo

Grega Wernig

Malo je manjkalo, pa bi po drugem krogu vodila Krško in Krka. Toda Novomeščani so bili v izdihljajih obračuna s Celjem ob zmago, zato zdaj na vrhu lestvice samevajo Krčani. Kljub temu napadalec Žiga Kastrevec ni razočaran, še več, štirih točk po dveh odigranih krogih je zelo vesel.

Kako ste zadovoljni z izkupičkom po dveh odigranih krogih?
Vsekakor smo zelo zadovoljni z začetkom letošnjega prvenstva. Po dveh odigranih krogih imamo na računu štiri točke, in to je nekaj, česar verjetno mnogi niso oziroma nismo pričakovali. Mislim, da bi bili na lestvici lahko še višje, sploh če pomislimo na tisti nesrečni poraz v zadnjih sekundah obračuna v Celju. Toda tem štirim točkam ne bomo gledali v zobe, res se nimamo kaj pritoževati.

Če se ustavimo pri tem zadetku. To je bila prava mojstrovina Ivana Firerja, pri kateri ste bili praktično brez moči. Ali se strinjate?
Da, to je bil pravi evrogol. Firer je mojstrsko premagal našega vratarja in tega gola nismo mogli preprečiti. Na koncu se mi zdi, da smo oboji povsem zasluženo osvojili točko.

To je bil tudi edini zadetek, ki ste ga prejeli v letošnji sezoni.
Imamo odličnega vratarja, s katerim smo zelo zadovoljni. Letos smo na splošno vsi dobro startali in smo v dobri formi, posledica tega je tudi le en zadetek, ki je v letošnji sezoni končal v naši mreži.

Kakšno je vzdušje v ekipi?
Primerno startu, torej odlično. Smo mlada ekipa, mimogrede, tako mlade še nismo imeli, in nestrpno že pričakujemo nedeljsko tekmo, prvo pred domačimi gledalci. Potrudili se bomo, da bi vse skupaj še nekoliko nadgradili.

Za zdaj se mi zdi, da ni čutiti nič več zanimanja za nogomet kot prej. Novo mesto je precej mrtvo mesto za šport. Včasih je bila košarka priljubljena, za nogomet pa ni bilo ravno nekega zanimanja. Mogoče ga bomo z dobrimi rezultati in igrami zdaj mi prebudili, hkrati pa upali, da se bo na tribunah zbralo več gledalcev.

Verjetno je precej zadovoljno tudi vodstvo kluba.
Odzivi predsednika in športnega direktorja so kakopak pozitivni. Upam, da bo šlo tako le še naprej, kar pomeni, da bomo vsi zelo zadovoljni, lažje pa bomo izpolnili tudi cilje, ki smo si jih zadali pred začetkom sezone.

Ste bili za dobre igre že kaj posebej nagrajeni? Morda kakšen dodaten prost dan?
Po vsaki tekmi imamo prost dan, ki je namenjen počitku, z mislimi pa se že pripravljamo na naslednje preizkušnje. Kakšnega dodatnega prostega dne še ni bilo. (smeh)

Kako komentirate uspeh "sosedov" iz Krškega, ki trenutno vodijo na lestvici Prve lige?
Zame je to veliko presenečenje. Krško je prišlo iz druge lige, zanaša se predvsem na domači kader in verjetno takšnega rezultata nihče ni pričakoval. Resnično je zelo dobro startalo v novo sezono, je pa res, da moramo še nekoliko počakati. Po kakšnih desetih krogih bodo zadeve bolj jasne in takrat se bo videlo, kam kdo spada.

Ste edina ekipa, ki se v letošnji sezoni še ni predstavila domačim gledalcem. Ali zaradi dobrih rezultatov na naslednji tekmi pričakujete več gledalcev kot v lanski sezoni? Ali je v Novem mestu občutiti večje zanimanje za nogomet?
Za zdaj se mi zdi, da ni čutiti nič več zanimanja za nogomet kot prej. Novo mesto je precej mrtvo mesto za šport. Včasih je bila priljubljena košarka, za nogomet pa do zdaj ni bilo ravno nekega velikega zanimanja. Mogoče ga bomo z dobrimi rezultati in igrami zdaj mi prebudili, hkrati pa upamo, da se bo na tribunah zbralo več gledalcev.

Kakšen obisk pričakujete na prvi domači tekmi?
Mislim, da okoli 800 ljudi. Takšna so pričakovanja, če se jih bo na tribunah zbralo še več, bo pa še toliko bolje.

Vaš oče je hkrati tudi vaš trener. Ali je zdaj, ko vam gre v prvenstvu tako dobro, nogomet doma glavna tema pogovorov?
Sploh ne. Midva z očetom sva zmenjena, da nogomet doma postaviva na stranski tir in se o tej zadevi ne pogovarjava. O nogometu se pogovarjava na stadionu oziroma igrišču, doma pa so v ospredju družinske zadeve.

Zdaj prihaja v goste Gorica in zagotovo si želite nadaljevati niz neporaženosti.
O tekmi z Gorico smo se že pogovarjali, vsekakor pa si želimo nadaljevati ta niz brez poraza. Upamo in bilo bi odlično, če ne bi prejeli zadetka, po drugi strani pa dosegli vsaj enega ali dva. Tako bi zmaga ostala v Novem mestu, mi pa bi nadaljevali zbiranje točk.

Kakšni so vaši cilji za letošnjo sezono?
Naši cilji so izboljšati lansko sedmo mesto, če bodo kakšni boljši rezultati, bomo pa toliko bolj navdušeni in veseli.