© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2015 13:48:30

Hrvaški orjak do konca sezone pri Celju

nk-celje.si

Po poškodbi vratarja Matica Kotnika, njegovo okrevanje bo predvidoma trajalo do oktobra, so celjski nogometaši podpisali pogodbo s 25-letnim in kar 197 cm visokim Ivanom Hosmanom. Celjani so s hrvaškim vratarjem pogodbo podpisali do konca sezone.

Hosman je svojo kariero začel pri hrvaškem klubu Hrvatski Dragovoljac, kjer ga je pred sezono 2007/08 opazila tudi slovita dortmundska Borussia. Pri mladinskem moštvu slednje je ostal eno leto, sledila je selitev nazaj na Hrvaško k moštvu Croatie iz Sesvet. Naslednji dve sezoni in pol je nato branil vrata češkega prvoligaša Slovan Liberec, bil pa je tudi član gruzijskega moštva Metalurgi iz Rustavija.

"Izredno sem vesel prihoda v Celje. Zagotovo bom dal vse od sebe, da si priborim mesto med vratnicama in da moštvu v čim večji meri pomagam do dobrih rezultatov. V minulih dneh sem sicer dodobra spoznal soigralce, trenerski štab ter celoten klubski ustroj, zato lahko rečem, da sem prišel v dobro organizirano sredino, v kateri lahko kot nogometaš še dodatno napredujem," je dejal nekdanji član hrvaške U-19 reprezentančne selekcije, ki je bil zadnje pol sezone član hrvaškega tretjeligaša NK Vrbovec. V Celju bo v prihodnjih mesecih nosil dres s številko 37.