© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2015 09:12:25

Selektor udaril novinarja in ostal brez službe

Pa naj še kdo reče, da imamo slovenski novinarji slabe odnose s selektorjem državne reprezentance. V Mehiki gredo spori očitno mnogo dlje.

Miguel Herrera je mehiški selektor postal v zgodovinsko slabem položaju tamkajšnje izbrane vrste in jo iz težav potegnil do odmevnih uspehov. Z njo se je ob zelo dobrem nastopu uvrstil v izločilne boje svetovnega prvenstva in v nedeljo osvojil naslov na prvenstvu Severne in Srednje Amerike ter Karibov. 

Toda ker slednji uspeh nikakor ni bil popolnoma čist, ni manjkalo opazk in napetosti. Mnogi Mehiki očitajo veliko sodniško pomoč tako v četrtfinalu proti Kostariki kot še posebej v polfinalu proti Panami, zato so se tudi znotraj dežele Majev in Aztekov oblikovala številna nesoglasja, ki so pod črto privedla tudi do incidenta. 

V njem je Herrera na letališču v Philadelphii, ki je gostila finalni obračun z Jamajko, napadel novinarja ene od mehiških televizij, ga udaril v vrat in mu grozil s še hujšimi dejanji. Prisotni so zadevo uspeli pomiriti, reprezentanca je odletela, tam pa so jo ob sprejemu navijačev kajpak dočakale tudi posledice dogodka.

Vodstvo mehiške zveze praktično ni imelo izbire. Čeprav je bil Herrera zelo uspešen in bi v normalnih okoliščinah skoraj zagotovo ostal na položaju, o normalnosti v tem primeru seveda ni bilo ne duha ne sluha. Selektorski prestopnik je ostal brez službe in mehiška izbrana vrsta bo dobila novega prvega moža.