© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
29.07.2015 15:30:16

Berić napada Ajax s 40 tisoč navijači

Grega Wernig

Pričakovali smo, da bomo sinoči ali danes zvečer na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov spremljali mariborske nogometaše, vendar se Kazahstanci s takšnim scenarijem niso strinjali. Zato pa se bo za napredovanje v najprestižnejše tekmovanje v dresu Rapida boril nekdanji napadalec vijoličastih.

Kar zadeva nogomet, severne sosede še vedno pogosto podcenjujemo, toda kakorkoli obrnemo, imajo Avstrijci v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov dva svoje predstavnika. Oba se bosta predstavila drevi. Salzburg bo gostil Malmö (19.00), kjer bi utegnil kariero nadaljevati Vid Belec, Rapid se bo pred svojimi navijači udaril z velikim Ajaxom (21.05). Stadion Ernst Happel bo poln, zeleno-bele bo spodbujalo več kot 40 tisoč navijačev, glavno orožje gostiteljev bo znova Robert Berić.

"Ozračje v pričakovanju tekme je pozitivno. Seveda upamo na zmago, cilj je uvrstitev v nadaljnje tekmovanje. Seveda se zavedamo kakovosti tekmeca, prav tako kot veličine Ajaxa. Gre za klub z izjemno tradicijo, vendar to naših namenov ne spreminja. Imeli bomo izjemno podporo s tribun, to je naša prednost, in verjamem, da se bomo na krilih energije, ki nam jo bodo dajali naši privrženci, predstavili v želeni podobi," je 24 ur pred uvodnim piskom škotskega sodnika Williama Colluma povedal 24-letni napadalec iz Krškega.

Robert Berić je v prejšnjem prvenstvu severnih sosedov v dresu Rapida odigral 33 tekem in dosegel 27 golov.

Novo sezono je začel v slogu, v kakršnem je končal preteklo. Strelsko razpoložen, na obeh dozdajšnjih uradnih preizkušnjah se je vpisal med strelce. Najprej je zadel v 1. krogu pokalnega tekmovanja, mrežo je zatresel tudi ob koncu tedna, ko je Rapid na prvenstveni premieri s 3:0 ugnal Ried.

"Seveda sem zadovoljen, da je tako, da sem bil uspešen, in močno upam, da bo tako tudi v prihodnje. Da bom v tem slogu tudi nadaljeval, toda najpomembnejše je gotovo spoznanje, da smo proti Riedu igrali zares dobro. Forma se stopnjuje in kakopak upam, da je vse to dober obet za dvoboj z Ajaxom. In za vse prihajajoče izzive," pravi Robert Berić.

Že v soboto se na avstrijskem prvoligaškem prizorišču obeta medsebojni obračun udeležencev 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, ki bo v Mozartovem mestu, medtem pa govorice o morebitnem odhodu slovenskega reprezentančnega napadalca z Dunaja nikakor nočejo utihniti. Še več, zdi se, da v zadnjih dneh znova postajajo vse glasnejše. "Res se veliko piše in govori, a sem se na to že navadil. S tem se ne obremenjujem, vse to sem sprejel kot sestavni del nogometa, kot del poklica, ki ga opravljam," je z mirnim glasom odvrnil Robert Berić.

"Ne vem ničesar o tem, da bi se v tej smeri dogajalo kaj konkretnega," je pristavil, toda naše informacije vendarle govorijo nekoliko drugače. Dobili smo namig, da naj bi bil poslej med snubci tudi francoski klub, toda na drugi strani vodilni možje Rapida ostajajo neomajni. "Če kdo ni pripravljen plačati petih milijonov evrov odškodnine, naj niti ne prihaja na pogovore," je jasno sporočilo zeleno-belih iz prestolnice. Že danes pozno zvečer bi bila lahko cena še precej višja ...