© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
07.02.2015 16:26:17

Vijoličasti Olimpiji nasuli pet golov

Grega Wernig

Ljubljančani so v avstrijski prestolnici visoko izgubili.

Po koncu osrednjega dela priprav v Turčiji se nogometaši Olimpije niso takoj vrnili domov, ampak so se zaustavili na Dunaju, kjer so v zgodnjem sobotnem popoldnevu odigrali najzahtevnejšo prijateljsko preizkušnjo v pričakovanju spomladanskih izzivov. Moči so merili z Austrio, ki je po jesenskem delu prvenstva pri severnih sosedih na šestem mestu na lestvici.

Domači navijači so toplo pozdravili nekdanjega ljubljenca Mileta Aćimovića, toda kljub toplemu sprejemu v hladnem vremenu pri minus treh stopinjah Celzija je športni direktor Generali Areno, v kateri je nekoč blestel, zapustil razočaran. V takšno stanje duha so ga prisilili varovanci trenerja Darka Karapetrovića, ki so se predstavili v klavrni podobi, temu primeren je bil končni rezultat, vijoličasti z Dunaja so slavili s kar 5:0 (2:0). Pred okrog 2500 gledalci je mrežo zeleno-belih dvakrat zatresel David de Paula (9, 46), po enkrat so bili uspešni Markus Suttner (32), James Holland (54) in Daniel Royer (77). Zmaji so imeli najlepšo priložnost za kozmetični popravek rezultata v izdihljajih dvoboja, ko je Miran Burgič zatresel prečnik.

Olimpija se je v avstrijski prestolnici predstavila v postavi Šeliga (od 46. Brljak), Lazevski, Mitrović (od 66. Bajrić), Spahija, Fink, Kapun, Matić, Babić, Ivančić (od 46. Zajc), Šporar (od 71. Rodić), Henty (od 46. Burgić).

Aleksandru Šeligi in soigralcem olajševalno okoliščino lahko predstavlja spoznanje, da so zadnje tekme pred vrnitvijo domov na dolgih pripravah pogosto tvegane in se ne razpletejo na želeni način, poleg tega so nogometaši Austrie že blizi tekmovalne forme, saj se bo prvenstvo nadaljevalo že prihodnji konec tedna. Vsekakor pa so zmaji dobili pravšnje opozorilo, da jih čaka še ogromno dela.