© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
07.02.2015 10:58:33

Ne na roke, v roke

Grega Wernig

Prvoligaš iz Haloz se je uvrstil v finale turnirja Istria Winter Cup, medtem pa se v Zavrču ubadajo tudi z očitki Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije o nepravilnosti pri plačevanju igralcev.

"SPINS je bil primoran opraviti prijavo na Finančno upravo Republike Slovenije, in sicer zoper NK Zavrč zaradi zaposlovanja na črno igralca Matije Smrekarja, ki je v tekmovalni sezoni 2013/14 za NK Zavrč nastopal za 2000 evrov mesečno. Prijavo je SPINS vložil v dogovoru z mecenom kluba, g. Vukom, ker je klub igralcu ostal dolžan izplačilo v mesecu avgustu 2014, ob tem pa sistem licenciranja Nogometne zveze Slovenije ne zaznava odnosov, ki niso urejeni s pisno pogodbo. Matija Smrekar je namreč popolnoma vsa plačila prejemal na roke, kar je na žalost zopet postala zelo pogosta praksa v slovenskem poklicnem športu," so pred dnevi sporočili z Dalmatinove 4 v Ljubljani, kjer je sedež Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije.

Seveda je prav, da prvi mož Spinsa Dejan Stefanović in njegovi sodelavci opozarjajo na nepravilnosti, toda priznamo, da v omenjenem sporočilu nečesa ne razumemo. Prijava naj bi bila vložena v dogovoru z mecenom kluba? Seveda nas je zanimalo, kako je to mogoče? Zanimalo nas je pojasnilo alfe in omega prvoligaša iz Haloz. "Ne vem, kaj naj rečem. Res ne," se je nejevoljen odzval Miran Vuk. Toda obtožbe niso nedolžne. "Edino, kar drži, je, da klub igralcu dolguje nekaj denarja. Le zato, ker moramo doreči nekatere zadeve, potem bomo obveznosti poravnali."

841-5-zavrc dw
Drago Wernig - TAKA

Mar res s plačilom na roke? "Ne na roke, ampak v roke." Želeli smo dodatna pojasnila. "Včasih se zgodi, da igralci gotovino dobijo neposredno v roke. To drži, toda vedno na podlagi blagajniških izdatkov," je odvrnil Miran Vuk in s tem je bila zanj ta tema zaključena.

JUTRI V FINALU
Nogometaši Zavrča medtem kakopak nadaljujejo priprave na spomladanske izzive, v zadnjem tednu so uspešno nastopali na turnirju Istria Winter Cup. Potem ko so bili v svoji skupini boljši od Borca iz Banjaluke, ljubljanske Ilirije in Novega Pazarja, so se varovanci trenerja Ivice Solomuna kakopak uvrstili v finale. Jutri ob 14. uri se bodo v Novigradu za lovoriko pomerili z Zrinjskim iz Mostarja, v dresu katerega igra tudi Nejc Mevlja in ki so ga vijoličasti iz Ljudskega vrta v tej sezoni izločili v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov.

841-5-smrekar dw
Drago Wernig - TAKA

KDO? ZAVRČ?
Ob tem je zanimivo, da je zadnja haloška zmaga v Istri med navijači srbskega prvoligaša, ki ga vodi nekdanji trener Olimpije Milorad Kosanović, precej odmevala. Najprej je bilo na družbenih omrežjih med privrženci Novega Pazarja zaznati veliko mero zgražanja. Češ, kako nas lahko premagajo Slovenci, manjkalo ni niti vprašanj o tem, kdo je pravzaprav Zavrč in od kje se je vzel? Toda po daljših takšnih in drugačnih debatah je vendarle začelo prevladovati (boleče) prepričanje, da so Slovenci v nogometu Srbe pač prehiteli, kar navsezadnje razkriva tudi uvrstitev Maribora v skupinski del lige prvakov.