© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
07.02.2015 09:36:14

Odrešitelj iz Slovenije? Zgolj na papirju

Medtem ko navijači Gorice še vedno čakajo na to, kdaj jim bo predsednik Robert Vrtovec postregel z novicami glede prihodnosti njihovega ljubega kluba, so pristaši Parme še precej bolj obupani.

Pri nekdanjem partnerju slovenskega prvoligaša vlada pravi kaos, vse skupaj je prišlo tako daleč, da nihče več ne verjame v čudežno rešitev nekoč enega boljših italijanskih klubov. Če Parma do 16. februarja ne bo poravnala astronomskih dolgov do igralcev, drugih zaposlenih in ne nazadnje Gorice (slednji naj bi dolgovala kar nekaj po pogodbi obljubljenega denarja), bodo pristojni organi sprožili stečajni postopek. Kar z drugimi besedami pomeni propad kluba. Vsaj v obliki, v kakršni deluje v tem trenutku.

Decembra je kot navidezni odrešitelj v klub prišel albanski poslovnež dvomljive preteklosti Rezart Taci, ki pa se je medtem že poslovil. Pred tem se je ponorčeval celo tako, da je za novega predsednika imenoval 28-letnega "mulca".

Bržčas ga je pregnal pogled v zakulisje, kjer je menda tako, kot da bi tja nekdo vrgel bombo. Parma zdaj torej nujno potrebuje novega "princa na belem konju", italijanski mediji pa trdijo: v igri za prevzem kluba je tudi nekdo iz Slovenije!

Kdo? Bog si ga vedi. Imen nihče ne omenja. Je morda to Joc Pečečnik, ki se je pred časom že spogledoval z Italijo, natančneje Triestino? Po naših informacijah ne. Čeprav je bilo težko priti do konkretnejših informacij, nam je kredibilen vir vseeno namignil nekaj: šlo naj bi za italijansko-ruske partnerje, ki so svoje podjetje registrirali v Sloveniji. Nekaj podobnega se je zgodilo že lani, ko se je govorilo, da bo Brescio prevzel Slovenec. A dejansko se zanjo ni zanimal Slovenec, zgolj podjetje Mapi Grup d. o. o. s sedežem v Novi Gorici, ki pa sta ga ustanovila Italijana Isabela Maria Camporesi in Giampietro Manenti.

Kot potencialnega rešitelja Parme se omenja tudi Sulejmana Kerimova, Rusa s sedmimi milijardami dolarjev pod palcem, pa še kdo bi se našel. Problem je le v tem, ker se veliko govori, malo pa naredi. Medtem pa klub propada. In to, da je brez lastnika, je slaba novica tudi za Gorico.

Dejstvo je, da ji Parma dolguje denar. Dejstvo je tudi, da gre za dolg, ki se ga ne bo dalo kar tako potisniti pod preprogo. Pogodba je bila podpisana in uradno overovljena, kar je bilo dogovorjeno, bo treba poravnati. No, če Parma ne bo prej "mrknila". Kar pa je, žal in roko na srce, v tem trenutku najbolj verjeten scenarij.