© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
07.02.2015 10:19:02

Slovenci nad Avstrijce

Reuters

Čeprav vremenske razmere nogometu niso naklonjene, bodo slovenski prvoligaši tudi ta konec tedna nadaljevali niz prijateljskih tekem, sobota prinaša kar tri avstrijsko-slovenske obračune.

Ljubljančani so včeraj zapustili svojo pripravljalno bazo v Turčiji in pripotovali na Dunaj, kjer jih danes čaka najtežja prijateljska preizkušnja v pričakovanju nadaljevanja prvenstva. Pomerili se bodo z Austrio, v dresu katere je nekdaj blestel Mile Aćimović, ki se bo gotovo srečal s številnimi prijatelji, vsekakor pa si športni direktor zmajev želi, da bi se njegova ekipa predstavila v čim boljši podobi. Sosedski obračun v Generali-Areni se bo začel ob 14. uri, prihod je napovedalo tudi lepo število Green Dragonsov.

K severnim sosedom se bodo odpravili tudi Celjani, in sicer v Gradec, kjer bodo merili moči z domačim Sturmom, tekma se bo začela ob 16. uri. V zasedbi grofov zaradi poškodbe mečne mišice gotovo ne bo Valona Ahmedija, ki je vprašljiv tudi za uvodni spomladanski krog.

Čez mejo odhajajo tudi nogometaši Rudarja, v okolici Celovca se bodo udarili z moštvom Wolfsberger AC, ki na začetek spomladanskih izzivov čaka na visokem drugem mestu prvenstvene lestvice. Pomembni člen ekipe je tudi koroški napadalec Tadej Trdina, uvodni sodniški pisk je predviden za 13. uro.