© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
07.02.2015 15:02:58

Med petimi največjimi v domžalski zgodovini

Nikola Miljković

Nemanja Maksimović, ki je bil pomembni člen v zasedbi Luke Elsnerja, bo kariero nadaljeval v kazahstanski Astani.

Potem ko ga na obeh dozdajšnjih prijateljskih tekmah Domžal na pripravah v Turčiji ni bilo v kadru, je bilo jasno, da se okrog Nemanje Maksimovića nekaj dogaja. Oziroma da bo najbrž zamenjal klubske barve, kar se je tudi zgodilo, mladi srbski reprezentant bo kariero nadaljeval v Kazahstanu. Okrepil je tamkajšnjo najboljšo ekipo Astano, ki je prav tako na pripravah v Antalyji, obljubil ji je dvoletno zvestobo. Ob tem so rumeno-modri razkrili, da prestop s finančnega vidika sodi med pet največjih v zgodovini NK Domžale, toda konkretne številke ostajajo poslovna skrivnost.

"Z Astano smo bili v stiku že nekaj tednov. Po našem prihodu v Antalyo smo opravili dodatne sestanke, kjer smo uspeli najti skupni jezik, saj so bile naše zahteve visoke. Nemanja je veliko pomenil naši ekipi, česar se dobro zavedamo, zato smo morali dobiti precejšnje nadomestilo za njegov odhod. To nam je naposled tudi uspelo," je pojasnil športni direktor Matej Oražem, ki je medtem že našel tudi nadomestilo, ob Kamniško Bistrico se je vrnil Juninho.

Obetavni vezist, ki je s srbsko reprezentanco U-19 osvojil naslov evropskega prvaka, se veseli novih izzivov: "Zadovoljen sem s selitvijo v Astano. Gre za dober klub, ki je prvak svoje države in ima visoke ambicije. Veliko stavijo na mlade nogometaše in navdušen sem nad projektom, ki so mi ga predstavili. Povsem se sklada z mojimi ambicijami in prepričan sem, da bo vse v najlepšem redu."

Vodilno ekipo slovenskega prvenstva zapušča z lepimi spomini. "Zadnje leto in pol je najbolj zaznamovalo mojo dosedanjo kariero. Domžale so mi prve ponudile možnost igranja v članski konkurenci, za kar sem vsem ljudem v klubu in strokovnem vodstvu zelo hvaležen. Z neprestanim igranjem v prvi ekipi sem izjemno napredoval. Upam, da se bom uspešno razvijal tudi v novem klubu," je še povedal novopečeni član Astane.

Jasno je, da je Luka Elsner ostal brez pomembnega člena ekipe, zaradi česar kakopak ne more biti navdušen, a se je hkrati razveselil vrnitve Juninha: "Za strokovno vodstvo ni nikoli prijetno, da se tako pozno v pripravah zgodijo takšne spremembe v kadru. Ponudba Kazahstancev je bila enostavno predobra, da bi se lahko izognili prodaji Maksimovića. Na ta scenarij smo bili pripravljeni, zato smo v tem trenutku, ko je prestopni rok že mimo, potegnili najboljšo možno rešitev. Dobili smo igralca, ki je v klubu pustil ogromen pečat in vse skupaj lahko še nadgradi. Gre pa tudi za osebnost, ki nas bo s svojimi izkušnjami in dobro voljo popeljala še višje, o kvaliteti na igrišču pa ni potrebno izgubljati besed."