© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.02.2015 15:41:59

Ožbolt: V Dortmund znova marca

Arsen Perić

Alen Ožbolt je končal svoje pohajkovanje po Nemčiji, kjer se je mudil na preizkušnjah pri obeh Borussiah, in odšel z Domžalami na priprave v Turčijo.

Mladinski reprezentant Slovenije je za uradno spletno stran trenutno prvouvrščene ekipe prve lige spregovoril o izkušnjah iz Nemčije. "Žal sem se na koncu preizkušnje lažje poškodoval, ampak izkušnja v Nemčiji mi bo v prihodnosti zagotovo prišla zelo prav. Domžalam se zahvaljujem, da mi je dopustil možnost za dokazovanje. Spoznal sem ustroj dveh velikih klubov, ki imata odlične pogoje za delo," je razložil Alen Ožbolt in nadaljeval: "Igralci imajo na voljo osem igrišč za trening in dva stadiona za tekme. Ob tem imajo tudi dva nogometna centra, enega za mlade, drugega za starejše. Sami treningi se sicer ne razlikujejo veliko od domžalskih. Tudi ritem v drugi ekipi je podoben kot pri našem članskem moštvu."

POMOČ NEKDANJEGA SOIGRALCA
V času, ko se je mudil na preizkušnji pri črno-rumenih, je imel ob sebi tudi znan obraz. Jon Gorenc Stanković je poleti zapustil Domžale in se odpravil v Dortmund, zdaj je Ožbolt za nekaj dni znova združil moči s svojim prijateljem: "V obeh klubih so me zelo lepo sprejeli in večina ljudi je zelo dobro vedela, kdo sem in kaj lahko od mene pričakujejo. Na vsakem koraku so mi vsi pomagali, še posebej pa Jon v Dortmundu. Zelo lepo je bilo videti znan obraz tako daleč od doma. Z Jonom se poznava že sedem let in večkrat sva tudi skupaj igrala. Veliko mi je pomagal, predvsem s prevajanjem in privajanjem na mesto. Brez njega bi mi bilo veliko težje."

18-letni perspektivni napadalec za zdaj ni podpisal pogodbe z dortmundsko Borussio, toda to še ne pomeni, da se v Nemčijo ne bo preselil. "S svojimi predstavami v Nemčiji sem zelo zadovoljen in tudi v Dortmundu so bili zadovoljni z mojimi igrami, saj bi me radi med sezono še enkrat preizkusili. Njihova želja je, da se znova vrnem marca, ko bodo dokončno ocenili, če me bodo potrebovali dolgoročnejše. Upam, da bom šel po isti poti kot Jon," je še razkril Ožbolt.