© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.02.2015 10:37:03

Danes z rdeče-belimi, v soboto z vijoličastimi

Nikola Miljkovič

Nogometaše Olimpije danes čaka naslednji prijateljski dvoboj, trener Darko Karapetrović bo trenutno pripravljenost svojih varovancev preveril v dvoboju s Crveno zvezdo.

Pred popoldanskim srečanjem (začelo se bo ob 16.30) so fantje že opravili lažji trening. Dvoboj bo nekaj posebnega za novinca v zeleno-belem dresu Aleksandra Lazevskega, ki je bil šest let član največjega Zvezdinega tekmeca Partizana


"Ko igraš proti Crveni zvezdi, je vselej zanimivo in vroče. Gre za nedvomno veliko nogometno ime, ki pa je daleč od svojega slovesa iz konca osemdesetih oziroma začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja. Pričakujem pravo, moško borbo in našo zmago, seveda," je dejal občasni makedonski reprezentant.

Za Ljubljančane je današnji dan predzadnji v Turčiji, strokovno vodstvo pa je dozdajšnjim delom predstav zelo zadovoljno. "V svoji karieri sem opravil že lepo število podobnih priprav tako, da vem, kaj je moč pričakovati. Povem lahko le to, da moramo biti zadovoljni z opravljenim delom v Turčiji. Menim, da smo izkoristili ugodne podnebne razmere in pogoje za delo. Čeprav je nekaj dni pihal močan veter, nas to ni oviralo pri izpolnjevanju zastavljenega načrta treningov. Tudi novi obrazi so se razmeroma hitro prilagodili načinu dela in zahtevam našega strokovnega vodstva. Še jutri nas čakata dva treninga, ki ju moramo oddelati korektno in s polno obremenitvijo, saj nas v soboto čaka, po mojem mnenju, najtežji preizkus pred nadaljevanjem državnega prvenstva," poudarja 35-letni Aleksandar Rodić.

V petek zgodaj zjutraj bo Olimpijina odprava iz Antalye prek Istanbula odpotovala proti Dunaju, kjer jo v soboto na stadionu Franz Horr (ob 14. uri) čaka srečanje s šestouvrščeno ekipo avstrijskega prvenstva Austrio.