© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
04.02.2015 09:09:01

Koren zdaj v hrbet gleda tudi Slovencu

Nikola Miljković

Slovenski branilec Denis Kramar, ki si je v zadnji sezoni kruh služil v Španiji pri Getafeju, se seli v Avstralijo.

Za 23-letnega Prleka se je lani življenje zelo spremenilo. Prijavil se je namreč na natečaj Josepa Marie Minguelle – nekdanji agent Lionela Messija, ki je v svoji dolgi karieri odkril veliko število talentov, ki so potem naredili fantastične kariere –, ki je potekal preko vedno bolj popularne spletnega nogometnega omrežja Fieldoo in tam celo zmagal.

Zmaga je Denisu Kramarju prinesla preizkušnjo v španski Gironi, kjer je zadovoljil, toda zaradi izpolnjene kvote maksimalnega števila nogometašev mu pri španskem drugoligašu niso mogli ponuditi pogodbe. Je pa to na priporočilo Girone storil Getafe, kjer se je Kramar v zadnjem letu dokazoval v B ekipi.

Zdaj v Ljutomeru rojeni nogometaš zapušča klub iz predmestja Madrida in se seli v Avstralijo, kjer bo podpisal kratkoročno pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem Perth Gloryjem, ki mu v tej sezoni kaže odlično in na lestvici celo vodi. Kramar je z Avstralci podpisal šesttedensko pogodbo, ki jo lahko Perth kasneje še podaljša, v avstralski klub pa se seli kot zamenjava za poškodovanega Dioga Ferreiro. "Služil nam bo kot dobra zamenjava v obrambi, v svoji karieri je igral na zelo visoki ravni. Prišel je za določen čas, kot zamenjava za poškodovanega Ferreiro, toda kdo ve. Vse to se lahko zelo hitro spremeni," je dejal trener Pertha Kenny Lowe.

Nekdanji slovenski kapetan Robert Koren tako ne bo več edini nogometaš, ki si bo kruh služil na najmanjši celini.