© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
04.02.2015 11:50:35

Ndiaye: Razlika je ogromna (video)

Drago Wernig - TAKA

Senegalski vezist v vijoličastem o prijateljski preizkušnji z Bełchatowom in poteku priprav v Beleku.

"Po štirih dobrih treningih v Turčiji je za nami dobra tekma. Pokazali smo všečno predstavo in res škoda, da se je končalo z neodločenim rezultatom," je po dvoboju s poljskim prvoligašem, ki se je razpletel z izidom 2:2, strnil vtise strelec prvega gola Welle Ndiaye


Drugega je prispeval njegov "cimer" v Beleku; Jean Philippe Mendy. "Tokrat sva skupaj pomagala ekipi, naslednjič bo kdo drug. Ko sva v sobi, se z Mendyjem vedno pogovarjava, kako naj si podajava žogo za izvedbo uspešnih akcij, če bova skupaj na igrišču. Skušava dobro sodelovati."

Varovanci trenerja Anteja Šimundže so zdaj v osrednjem delu priprav. Kakšno je trenutno stanje? "Ko si igralec Maribora, so ti znane vse naloge. Vsi igralci so dovolj izkušeni, da tudi v dneh pred skupnim zborom ekipe vadijo vsak zase, po vnaprej zastavljenem programu. Opazno je, da smo že v ustreznem stanju, tako da zdaj le še nadgrajujemo našo dobro pripravljenost," odgovarja Welle Ndiaye, ki se je že v popolnosti privadil na življenje v vijoličastem, temu primerna je razlika med trenutno in pripravljenostjo: "Uf, ogromna je. Zdaj bolje poznam trenerjeve napotke, energija, ki nam jo daje na treningih, veliko pomeni. Na vseh treningih se dela maksimalno. Ko sem bil v Gorici, temu ni bilo tako. Tukaj delo poteka v neprimerno večjem obsegu in lepo je videti, da se trud obrestuje. Napredujemo ob profesionalnem delu in verjamem, da bomo te dneve v Turčiji izkoristili na najboljši način."