© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
04.02.2015 11:39:04

S hat-trickom do sanj

vszi

Ste že slišali za nogometaša po imenu Keshi Anderson?

Ne? Nič hudega, tudi mi nismo. Kako tudi bi, Anderson je bil neznan vsem, razen navijačem polprofesionalnega angleškega kluba Barton Rovers, toda o njem v zadnjih dneh govori vsa nogometna Anglija. 

Zakaj? Razlog je preprost, Keshi Anderson je podpisal 18-mesečno pogodbo z angleškim prvoligašem Crystal Palacom. Kako prosim? Iz osme lige v prvo? Kako je to mogoče? Če si postavljate takšna vprašanja, vam ne zamerimo, ne nazadnje se je prvič v zgodovini premier lige zgodilo, da je nek premierligaški klub registriral igralca, ki ga je kupil iz neprofesionalne lige. 

Zgodba Keshija Andersona je zares neverjetna. Potem ko je v dresu Barton Roversov zabil 19 golov, ga je na preizkušnjo povabil tretjeligaš Brentford. Anderson se je z mlado ekipo Brentforda pomeril proti mladi ekipi Crystala Palaca, in na tistem obračunu si je s svojo igro spremenil življenje. 

Na zelenico je vstopil v 65. minuti in naravnost blestel. V razmaku šestih minut je zabil klasičen hat-trick in kakšni trije zadetki so to bili! Z njimi je pokazal ves svoj razkošen talent. Prvi zadetek je dosegel iz voleja z levo nogo, drugega z desno, tretjega pa z glavo. Takoj po obračunu so ga želeli pri Crystal Palacu videti v svojih vrstah in angleškemu prvoligašu je to kajpak uspelo. 

Za Andersona so Barton Roversom plačali okrog 40 tisoč evrov - zanimivo, to je bila šele tretja prodaja tega polprofesionalnega kluba - in 19-letni mladenič je oblekel rdeče-modri dres Crystal Palaca. Anderson, ki je do zdaj pri Bartonu zaslužil okrog 250 evrov mesečno, bo imel seveda v svojem novem klubu veliko boljše finančne pogoje, za začetek pa se bo dokazoval pri mladi ekipi Crystal Palaca.

Pravzaprav je s svojim dokazovanjem že začel, odigral je že prvo tekmo za mlado ekipo premierligaša in takoj zablestel. Že na krstnem obračunu je za Crystal Palace zabil zadetek pri zmagi proti Milwallu s 3:0, čeprav je v igro vstopil šele v drugem polčasu.