© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
04.02.2015 11:05:41

Kurtić ostal brez Evrope

Profimedia

Fiorentina je "dodelala" seznam igralcev za nastop v ligi Europa, najkrajšo pa je potegnil slovenski vezist.

Kmalu se bodo nadaljevali boji v obeh evropskih pokalih, v ligi Europa bodo prve tekme šestnajstine finala na sporedu 19. februarja. Eden tistih klubov, ki se še borijo za končno zmago, je Fiorentina, ki ima v svojih vrstah tri Slovence. Toda na obeh prihajajočih tekmah s Tottenhamom bo na nastop računal zgolj en. Jan Mlakar je namreč član mladinskega pogona, Jasmina Kurtića pa je uprava kar malce presenetljivo odstranila s seznama nogometašev za igranje v tem tekmovanju.

Klubi, ki so se uvrstili v izločilne boje, lahko v teh dneh "modificirajo" sezname, ki so jih na sedež Uefe dostavili na začetku sezone. To pomeni, da lahko koga dodajo in koga odstranijo; Fiorentina je za igranje v Evropi prijavila tudi Mohameda Salaha, prišleka iz Chelseaja, ne pa tudi Alberta Gilardina in Alessandra Diamantija, ki sta se januarja vrnila s Kitajske. S seznama sta pričakovano odpadla Juan Cuadrado in Marko Marin, ki sta prestopila drugam, kot edini od tistih, ki so ostali, pa Kurtić.

Belokranjec je sicer jeseni igral v ligi Europa, v rednem delu je v vijoličastem dresu zbral pet nastopov, torej je izpustil le eno tekmo. Zakaj se je trener Vincenzo Montella odločil tako, ni znano. Pa še tole: Josip Iličić ostaja prijavljen za igranje v Evropi, kar se sklada z napovedmi, da bo imel spomladi spet pomembno vlogo v klubu iz Firenc.