© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
04.02.2015 11:22:14

Pretental sodnika in poskrbel za zgodovinsko (video)

Profimedia

Na Nizozemskem sodnik rdeči karton pokazal po manj kot minuti igre.

Jetro Willems se je vpisal v zgodovini nogometa na Nizozemskem. Čeprav bi bil brez kančka dvoma srečnejši, če se ne bi. Postregel je namreč z najhitrejšo izključitvijo v prvi nizozemski ligi. Čeprav rdečega kartona dejansko sploh ne bi smel prejeti!

Tekla je šele 29. sekunda obračuna med NAC Bredo in PSV-jem, ko se je glavni sodnik prijel za žep, iz slednjega potegnil rdeči karton in ga pokazal omenjenemu nogometašu. Willems se je začuden prijel za glavo in hitel razlagati, da prekrška sploh ni bilo, toda sodnik se ni dal prepričati. Bržčas tudi zaradi tega, ker je vedno ista pesem: vsak nogometaš se vedno izgovarja, da ni bilo tako hudo, kot se je zdelo. Toda v tem primeru je televizijski posnetek razkril, da je vendarle prišlo do napake.

Že res, da je šele 20-letni branilec precej divje zapodil proti Gillu Swertsu, in že res, da je domači nogometaš padel kot pokošen. Toda med dvojcem dejansko sploh ni prišlo do kontakta. Swerts je premeteno skočil čez iztegnjeno Willemsovo noge, se potem še teatralno valjal po tleh in dovolj pretental sodnika, da je slednji nogometašu PSV-ja pokazal rdeči karton.

PSV je kljub temu, da je večji del tekme odigral z desetimi, zmagal, v drugem polčasu sta izid 2:0 za goste iz Eindhovna postavila Memphis Depay in Georginio Wijnaldum.