© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.02.2015 10:43:40

Braida najnovejša "okrepitev" Barcelone

Predsednik španskega nogometnega velikana Barcelone Josep Maria Bartomeu je potrdil, da bo nekdanji igralec in direktor Milana Ariedo Braida eden od članov novega odbora, ki bo zadolžen za podpisovanje pogodb z igralci.

Katalonci trenutno prestajajo 12-mesečno prepoved kupovanja igralcev. Ta se jim izteče januarja 2016. Špance je kazen doletela, ker so aprila lani podpisali pogodbe z desetimi mladoletnimi nogometaši iz tujine.

Bartomeu je dejal, da bo Braida tvoril tehnično komisijo z Carlesom Rexachom, katere naloga bo, da pripravi "teren" za kupovanje igralcev, ko se Barci izteče prepoved.

Braida je dve desetletji kadroval pri Milanu, skupaj z Adrianom Gallianijem pa sta klub popeljala do številnih uspehov. Med drugim sta v Milan pripeljala zvezdnike kot so Ruud Gullit, Frank Rijkaard in Marco Van Basten.

"Ideja odbora je, da sta v njem dva zelo znana človeka. Charles Rexach pozna klub, ekipo in akademijo. Braida si je ustvaril ime, ima veliko stikov in pozna ogromno ljudi. Skupaj bosta sanjski dvojec," je dejal Bartomeu.

Barcelona je od januarja brez športnega direktorja Andonija Zubizarrete. Kljub prepovedi kupovanja igralcev Bartomeu verjame, da lahko najdejo prave okrepitve. "Pogledali bomo, s kom lahko obnovimo pogodbo, kateri igralci se lahko prvi ekipi pridružijo iz rezervne, kdo bi lahko odšel. Pogodbe z igralci lahko podpišemo brez, da jih registriramo," je še povedal prvi mož Barcelone.