© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
11.02.2015 22:21:35

Kek zadovoljen, Rotman ne (video)

Grega Wernig

Medtem ko najboljša angleška moštva igrajo prvenstvene tekme, so današnji dan v nekaterih drugih evropskih državah izkoristili za igranje domačega pokala.

Tako je bilo tudi na Hrvaškem, kjer so bile na sporedu prve četrtfinalne tekme. Potem ko je bil jadranski prvenstveni derbi s Hajdukom prestavljen, so Matjaž Kek in njegovi varovanci drugi del sezone začeli s pokalnim tekmovanjem.

Na Kantridi so pred približno pet tisoč gledalci s 4:1 premagali Lokomotivo in si na stežaj odprli vrata polfinala. Prenovljena zasedba mariborskega strokovnjaka je pokazala odlično igro ter potrdila kakovost.

Delež k uspehu je pristavil tudi Miral Samardžić, ki je odigral ves dvoboj, in sodeloval pri drugem golu svoje ekipe. Približno s polovice igrišča je poslal visoko žogo v tekmečev kazenski prostor, kjer je ta v hrbet zadela soigralca Leovca in se odbila do Balaja, ki mu ni bilo težko premagati vratarja Zelenike.

Goran Cvijanović je v igro vstopil v 89. minuti in se že v naslednji minuti znašel v priložnosti za zadetek, a je gostom le uspelo preprečiti najhujše. "Za prvi polčas smo dosegli dober rezultat. Veselijo motiviranost ekipe, želja in agresivnost. Fantje si zaslužijo čestitke, toda opravili smo šele prvi del naloge," je dejal nekdanji slovenski selektor. Drugih devetdeset minut dvoboja, ki se bo igral v hrvaški prestolnici, je na sporedu 4. marca.

Kot zanimivost lahko omenimo, da je srečanje s tribun spremljal tudi Edy Reja, ki naj bi bil vse bližje vrnitvi na klop Hajduka. Italijanski strokovnjak slovenskih korenin se je očitno želel spoznati s kakovostjo splitskih tekmecev, videl je zlasti močno reško moštvo.

759-2-3-rotman1 pm
Profimedia

V osmini finala turškega pokala se igra samo ena tekma. Novinec med prvoligaši Istanbul BB, ki na prvenstveni razpredelnici drži peto mesto, je gostoval pri četrtem Bursasporju, zmagovalca pa so odločili šele streli z bele točke.

Po rednem delu se je srečanje končalo z začetnim izidom 0:0, domačini, ki v 56. minuti niso izkoristili enajstmetrovke, so povedli že v drugi minuti podaljška. Vodstvo so uspeli zadržati le pet minut, nato je Istanbul BB izenačil.

Pri enajstmetrovkah so bili igralci obeh ekip precej nenatančni, Bursaspor je zapravil dva poskusa, Istanbul BB tri in domači so si priigrali vozovnico za četrtfinale. Reprezentančni vezist Rajko Rotman je dvoboj začel v udarni enajsterici gostov in bil na igrišču do 82. minute.

Kirm
vszi

Na Cipru so igrali prve tekme četrtfinala. Omonia je gostila drugoligaša Karmiotisso in slavila z 2:0. Trener Kostas Kaiafas je Andražu Kirmu namenil počitek, tako da je slovenski reprezentant srečanje spremljal s klopi.