© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
11.02.2015 21:32:30

V postelji zaradi noric

vszi

Italijanskega nogometaša Riccarda Saponaro je v posteljo položila nevsakdanja bolezen za 23-letnika.

Italijanski nogometaš Riccardo Saponara je bil prepričan, da bo konec tedna dobil idealno priložnost, da svojim delodajalcem pokaže, kaj zna. No, v bistvu se mu je ponujala dvojna priložnost za to. Empoli se bo namreč pomeril z Milanom: udarila se bosta torej kluba, s katerima je tesno povezan. Njegov lastnik je Milan, v Empoli je le posojen. Če bi torej navdušil, bi ubil dve muhi na en mah. Rossonerom bi dokazal, da so naredili napako, ker so ga poslali drugam, uprava Empolija pa bi dobila potrdilo, da je ravnala prav, ko ga je pripeljala v svoje vrste.

Ampak glej ga zlomka. Triindvajsetletni nogometaš na omenjenem obračunu zagotovo ne bo igral. Razlog pa je za fanta v teh letih kar malce nenavaden: v posteljo so ga položile norice! Saponara je v petek potarnal nad slabim počutjem, ko se je v soboto prebudil v nov dan, je zgrožen odkril, da so se mu po telesu naredili številni izpuščaji. Zdravniki niso potrebovali veliko, da so postavili diagnozo, njihova navodila pa so bila jasna: nogometaš mora vsaj teden dni počivati, šele nato bo lahko počasi začel spet trenirati.

Norice so sicer zelo nalezljiva bolezen, ki prizadene predvsem otroke. Bolezen pri starejših ni nekaj vsakdanjega, se pa pojavlja tudi kaj takšnega. Kar lahko po novem potrdi tudi Saponara.