© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.02.2015 23:01:56

Pretep navijačev na avtocesti (video)

vszi

Danes sta bila v hrvaškem pokalu dejavna tudi oba največja kluba v državi Hajduk in Dinamo.

Čeprav se nista pomerila med seboj, pa so to storili navijači obeh ekip. Zagrebčani so gostovali v Pulju pri Istri, Splitčani pa pri nižjeligašu Vinogradarju v Mladini pri Jastrebarskem.

Seveda so imeli oboji na tekmi tudi podporo svojih privržencev, ki pa so se zgodaj popoldan srečali blizu Karlovca. "Dobili smo obvestilo, da je ob 13. uri na avtocesti v smeri proti Zagrebu v pretepu sodelovalo več oseb," so sporočili iz karlovške policijske uprave, ki pa ni imela uradnih podatkov o tem, koliko oseb je bilo v pretepu poškodovanih.

Ker sta se navijaški skupini na gostovanje peljali po nasprotni strani avtoceste, je bil pretep zelo verjetno dogovorjen. Spet drugi viri pravijo, da so Splitčani pripravili zasedo, vendar so Zagrebčani predvidevali, kaj jih čaka, in so bili na pretep (dobro) pripravljeni. Čeprav jih je bilo manj, naj bi nasprotnike pognali v beg.

Po neuradnih informacijah naj bi v njem sodelovalo več kot sto navijačev, nekaj naj bi jih bilo tudi poškodovanih. Ni se zgodilo prvič, da sta se navijaški skupini srečali na avtocesti, do podobnega obračuna je prišlo že pred desetimi meseci, ko sta se spopadli na avtocesti Zagreb-Split.