© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
23.07.2014 12:18:29

Incident med Cityjem in Rijeko

vszi

Mladi moštvi Rijeke in Manchester Cityja sta v Novigradu odigrali prijateljsko tekmo, ki pa se je predčasno končala.

Razlog: Nekdanji francoski as Patrick Vieira, ki zdaj vodi U-21 moštvo Manchester Cityja je svoje varovance še pred koncem poslal pod prho, saj naj bi eden izmed nogometašev Rijeke rasistično užalil mladega vezista Cityja, Sekoa Fofano po tem, ko je ta dobil rdeči karton. "U-21 moštvo Manchester Cityja je danes igralo proti Rijeki, tekma pa je bila prekinjena po rasističnem žaljenju našega mladega nogometaša Sekoa Fofane s strani nasprotnika. Strokovno vodstvo se je takrat odločilo, da tekmo prekine," so zapisali na strani Manchester Cityja

PRIŠEL NA IGRIŠČE IN RAZPRAVLJAL
Dodali so še, da bodo predstavniki Cityja sodelovali z organizatorjem in tudi hrvaško nogometno zvezo pri preiskovanju tega dogodka. Pri Rijeki so nad potezo nebeško modrih začudeni. "Prvi ošter štart Fofane nad našim nogometašem Dangubićem bi lahko označili kot nesmotrn, ampak zaradi prekrška nad Markom Marciušem je popolnoma zasluženo dobil rdeči karton. Potem pa se je zgodila scena, ki jo redko vidimo tudi na prijateljskih tekmah. Trener Manchester Cityja Patrick Vieira je prišel na igrišče, začel razpravljati z glavnim sodnikom, nato pa je na začudenje dobro zapolnjenega stadiona v Novigradu svoje moštvo poslal v slačilnico," je izjavil Ranko Buketa, koordinator za mlade ekipe v klubu Rijeka, in dodal: "Zakaj je to storil, je znano samo njemu. Morda je mislil, da bo z nasprotnikom zlahka opravil, da bo lahko uigraval svoje moštvo in vsake toliko zabil zadetek, kar proti takšni ekipi Rijeke seveda ni bilo mogoče."

Za konec dodajmo samo, da je Rijeka pred prekinitvijo dvoboja vodila z 1:0, zadetek je že v 4. minuti iz enajstmetrovke dosegel Dangubić.