© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mp
mp
23.07.2014 11:46:55

Maribor lahko presenetimo

Drago Wernig - TAKA

Potem ko so na sončno stran Alp prispeli v ponedeljek popoldne, se nastanili v ptujskem hotelu Primus in opravili regeneracijski trening v Kidričevem, so nogometaši Zrinjskega sinoči preizkusili igralno površino Ljudskega vrta.

"Naša pričakovanja so velika, saj menimo, da lahko napredujemo v 3. krog kvalifikacij za ligo prvakov. Poznamo Maribor in ga nadvse spoštujemo, prav tako kot vse dozdajšnje dosežke, toda imamo dober, aktiven rezultat, ki nam daje upanje, da bi nam lahko uspelo. Verjamem, da Maribor lahko presenetimo, pričakujem podobno tekmo, kot je bila v Mostarju. Doma nismo dobili gola, če hočemo uresničiti namen, moramo mrežo znova ohraniti nedotaknjeno. Dvoboj želimo končati po 90 minutah," optimizma in odločnosti ne skriva trener Branko Karačić, ki v tem, da je ekipa v Slovenijo pripotovala z avtobusom, ne vidi težav: "Takšnih poti smo navajeni, po Bosni se včasih prav tako vozimo sedem ali osem ur. Imeli smo dovolj časa za regeneracijo in privajanje na tukajšnje okolje."

Hrvaški strokovnjak na klopi Zrinjskega je našel še kakšno prednost svoje zasedbe. "Breme psihološkega pritiska je na strani mariborskih nogometašev, hkrati verjamem, da jim bomo povzročili veliko preglavic. Kot sem že dejal, spoštujemo naše gostitelje, a verjamem tudi v svoje igralce. Prepričan sem, da bodo storili vse, kar je v njihovih močeh, da bi se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. O tem, v kakšni postavi bodo zaigrali domačini, ne razmišljam, osredotočeni smo zlasti nase, vendar pa si ne želim, da bi kapetan Tavares zaigral od prve minute," je še povedal Branko Karačić.