© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
23.07.2014 09:54:04

Mendy: Stepsti se

Drago Wernig - TAKA

Mariborski napadalci na dozdajšnjih dveh preizkušnjah v novi sezoni niso blesteli. Še niti enemu se ni uspelo vpisati med strelce, na tekmi z Rudarjem je njihovo nalogo prevzel Mitja Viler. Jean-Philippe Mendy je prepričan, da bodo tudi igralci konice napada kmalu uspešni.

Če za mostarski remi brez golov velja, da predstavlja ugodno izhodišče za povratni dvoboj, je popolnoma jasno, da se drevi mreža Zrinjskega preprosto mora zatresti. V nasprotnem primeru se vijoličastim ne obeta nič dobrega, eden od močnih adutov slovenskih prvakov bi vsekakor utegnil biti Jean-Philippe Mendy.

Veseli spoznanje, da so bili varovanci Anteja Šimundže na včerajšnjem
dopoldanskem treningu zelo dobro razpoloženi. Živčnosti ni bilo zaznati, toda to seveda ne pomeni, da se fantje ne zavedajo izjemnega pomena drevišnjega dvoboja. "Zelo dobro vemo, da je pred nami zahtevna naloga, zelo težka tekma. Trdo delamo, vsak dan napredujemo in menim, da smo pripravljeni na izziv, ki ga prinaša preizkušnja z Zrinjskim. Namen je jasen, moramo zmagati. Ekipa je v dobrem stanju in tudi sam se zdaj počutim bolje, kot sem se pred tednom dni v Mostarju. Tam še nismo bili v idealnem stanju, toda glede na to, da je bila to naša prva uradna preizkušnja v novi sezoni, je to razumljivo. Boj do zadnjega atoma moči, to je naše vodilo, za uspeh se bo treba 'stepsti' na igrišču, le s takšnim pristopom bomo dvoboj usmerili v našo korist. Da bomo imeli v Ljudskem vrtu nove evropske preizkušnje. Trud se mora obrestovati," je prepričan francoski napadalec senegalskih korenin, ki je pred prihodom v Ljudski vrt igral za Versailles, Evian, Thonon Gaillard, Dinamo Bukarešto, Petrolul Ploiesti, Spal in Koper.

mendy7809 dw
Drago Wernig - TAKA

Če bodo merilne naprave strelcev natančne, bo pot do uspeha precej lažja. "Napadalci si na vsaki tekmi po najboljših močeh prizadevamo, da bi zabili. V zadnjem času resda nismo bili ravno uspešni, a vemo, da smo dobro pripravljeni. To bomo skušali dokazati že proti Zrinjskemu. Utrdili smo obrambo, zdaj se s tekmovalnim ritmom dvigujemo kot ekipa, prišli bodo tudi goli in nove zmage," je optimist Jean-Philippe Mendy.