© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
23.07.2014 09:35:03

Želijo izkoristiti slabosti Maribora

Drago Wernig - TAKA

Nocoj bo Maribor v Ljudskem vrtu v dvoboju z Zrinjskim lovil napredovanje v 3. krog kvalifikacij za ligo prvakov. Prvo srečanje v Mostarju se je končalo brez zadetkov.

Medtem ko so vijoličasti prepričani v svojo kvaliteto, ki bi jim morala prinesti zmago proti tekmecu iz Bosne in Hercegovine, imajo svojo računico tudi gostje. "Prvo tekmo smo odigrali taktično zelo dobro, na igrišču smo izpolnili vse naloge, ki nam jih je dal trener Branko Karačić. Vendar pa je manjkala realizacija. Pred povratnim srečanjem v Mariboru imamo ugoden rezultat, saj v Mostarju nismo prejeli zadetka," je povedal Deni Simeunović, ki je na prvi tekmi v igro vstopil v 65. minuti.

Želja bosanskega prvaka v štajerski prestolnici je, da doseže zadetek, ki bi lahko prinesel tudi napredovanje. "Maribor je kakovostna ekipa, a ima tudi svoje slabosti, ki jih želimo izkoristiti. Tu mislim na bočne igralce slovenske ekipe. V Ljudskem vrtu želimo doseči zadetek, ki bi lahko bil tudi odločilen, menim namreč, da ne bo veliko golov, saj se je že prvi polčas dvoboja končal z najbolj nepopularnim izidom."

Gostje bodo nastopili brez pomembnega člena ekipe Ivana Crnova, ki je poškodovan. Prav tako bo manjkal Milan Muminović, ki je bil izključen v izdihljajih prve tekme. "Zadovoljni smo z igralskim kadrom, ki ga imamo. Škoda, ker ni Crnova, ampak verjamem, da je naša forma v vzponu in da bomo iz tekme v tekmo igrali bolje," ostaja optimističen Simeunović. "Mislim, da nas čaka trda tekma, zmagovalca pa bi lahko odločil že en zadetek. Upam, da bomo zabili gol. Vedno sem optimist in tudi tokrat ni nič drugače, čeprav nam bo nasproti stal favorizirani Maribor."

nog-zrinjski-maribor6013 dw
Drago Wernig - TAKA

Zmagovalca dvoboja v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov čaka Maccabi iz Tel Aviva: "O tem ne bi govoril, ker se zavedamo, kako težka naloga nas čaka proti Mariboru. O Maccabiju se lahko pogovarjamo šele po koncu nocojšnjega dvoboja, če bomo napredovali, seveda."