© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2015 20:08:19

Maribor zlahka, sanjski preobrat Rudarja

Drago Wernig - TAKA

Celju, Dravi, Kopru in Olimpiji so se v četrtfinalu pokala pridružili še Maribor, Domžale in Zavrč. Kot zadnji med osem najboljših še Rudar.

Ko bo Nogometna zveza Slovenije (NZS) izžrebala pare četrtfinala pokala, bo najbolj zaželen nasprotnik zagotovo Drava. Ptujčani so se med osem najboljših uvrstili kot edini, ki ne nastopajo v PLTS. Ptujčani tekmujejo v 2. SNL, zato bo ostalih sedem zagotovo še kako držalo pesti, da jim bo ples kroglic namenil prav Dravo.

Potem ko sta se Drava in Celje naprej prebila že pretekli teden, včeraj pa je to uspelo tudi Kopru in Olimpiji, so danes vozovnico za četrtfinale potrdili še Maribor, Domžale in Zavrč - vsi z zmagami v gosteh.

Aktualni prvak iz Maribora se je v Tolminu v prvem polčasu sicer dodobra namučil z drugoligašem, toda ko je Dalibor Volaš je zadel, je bilo vse lažje. Delo sta nato dokončala Amir Dervišević in Gregor Bajde, zmago pa je nekoliko skazila izključitev Željka Filipovića. Ljubljančan je v 88. minuti pravzaprav brez potrebe storil prekršek, čeprav je tekmec stekel sam proti golu. A tekma je bila tedaj že odločena, rdeči karton pa pomeni, da Filipović konec tedna svojemu klubu ne bo mogel pomagati na tekmi z Zavrčem.

V Zgornji Šiški se je na tekmi med Ilirijo in Domžalami zbralo okoli 300 ljudi, gostje so slavili s 3:1. Goste sta v vodstvu z dvema zadetkoma povedla Rudi Požeg Vancaš in Gaber Dobrovoljc, nato je Ilirijo nazaj v igro vrnil Žiga Urtelj. Toda veselje domačih je bilo zelo kratko, tik zatem je Aladin Šišić spet zadel za Domžale in tekma med tretjeligašem in prvoligašem je bila odločena.

Še najmanj dvomov o zmagovalcu je bilo v Veržeju, kjer je drugoligaš z 0:4 izgubil proti Zavčru. Gole za novi klub Alberta Riere, ki tokrat seveda še ni igral, saj še ni registriran, so zabili Dejan Polić (2), Aleks Pihler in Dejan Glavica.

Pravi spektakel se je zgodil na stadionu Ob jezeru v Velenju, kjer je Rudar na tekmi s Krko zaostajal že z 0:2. Toda knapi so se vseeno veselili napredovanja, kasneje so namreč zabili kar tri gole in napredovali. Krko sta z goloma v 4. in 15. minuti v vodstvo popeljala Enes Novinić iz enajstmetrovke in Filip Dangubić, za sanjski preobrat so poskrbeli Ivan Knezović (37.), Stjepan Babić (42.) in Jaka Ihbeisheh (55.).

Izidi 2. kroga pokala Slovenije
- torek, 15. september: Zarica Kranj - Luka Koper 0:3 (0:0) Ivančna Gorica - Olimpija 1:3 (0:1) - sreda, 16. september: Ilirija - Domžale 1:3 (0:1) Farmtech Veržej - Zavrč 0:4 (0:0) TKK Tolmin - Maribor 0:3 (0:0) Rudar Velenje - Krka 3:2 (1:2) - odigrano že prej: Mura - Celje 0:3 (0:2) Drava Ptuj - Triglav Kranj 6:4 (1:1, 1:0) - po 11 m