© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2015 16:51:00

Nekateri pravijo, da je idiot, toda njemu se vse to očitno zdi smešno

vszi

Češki nogometaš David Limbersky je v teh dneh v svoji domovini dvignil ogromno prahu. Najprej za to, ker je pijan povzročil prometno nesrečo, nato pa še s slavjem gola.

Pred dnevi je v češki javnosti še kako odmevala novica o prometni nesreči profesionalnega nogometaša Davida Limberskega. Enaintridesetletnik, ki je bil nekaj časa celo član angleškega prvoligaša Tottenhama, za reprezentanco svoje države pa je odigral 34 tekem, je storil neumnost: "malce preveč" je popil (v krvi je imel 1,5 promila alkohola) in se usedel za volan svojega bentleyja. Pa se je zgodilo, kar se je – povzročil je prometno nesrečo. K sreči v slednji nihče ni bil poškodovan, dogodek pa je še toliko bolj odmeval, ker je želel Limbersky pobegniti s kraja nesreče, a ga je policija še pravočasno ujela.

Zaradi tega mu zdaj grozi celo zaporna kazen, če bo spoznan za krivega, bi lahko za zapahi preživel kar tri leta! Pri njegovem klubu nad vsem skupaj niso bili navdušeni, vodilni ljudje Viktorie iz Plzna so 31-letniku nemudoma vzeli kapetanski trak in napovedali še dodatne sankcije, saj je pač "na povsem nedopusten način kršil podpisano profesionalno pogodbo".

Ko je prišel k sebi, se je ne glede na vse vrnil v začetno enajsterico in na gostovanju pri Pribramu zabil kar dva gola ob zmagi Viktorie s 4:0. Vse lepo in prav, če si ne bi takoj po prvem zadetku na glavo nakopal še več sovražnikov. Na Češkem ga je že pred tem marsikdo označil za idiota, če se lahko tako izrazimo, ogorčenje pa je bilo spornega slavja zadetka še toliko večje. Limbersky se je namreč veselil tako, da je oponašal gibe, ki jih vozniki počnejo pri vožnji z avtomobili. Ob tem si ni mogel kaj, da se ne bi režal kot "pečen maček". Očitno se mu vse to, kar je storil, zdi smešno.

A češka javnost je ogorčena. Številni so prepričani, da bi ga morala Viktoria suspendirati za nedoločen čas, saj je, namesto da bi se pokesal zaradi storjenega, številnim mladim poslal sporočilo, da nič hudega, če počnejo to, kar je on – tako ali tako se profesionalnemu nogometašu ne more nič zgoditil.