© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2015 15:57:26

Na Kosićevem seznamu tudi nogometaš Real Sociedada

Grega Wernig

Inter, Fiorentina, Betis, Real Sociedad ... To so klubi, ki imajo svoje nogometaše v slovenski reprezentanci do 17 let.

Pred slovensko reprezentanco do 17 let je pomemben turnir. Varovanci selektorja Dušana Kosića se bodo od 24. do 29. septembra v Prekmurju z Belgijo, Turčijo in Ferskimi otoki borili za preboj v drugi krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, Slovenci ciljajo na enega od prvih dveh mest, ki vodita naprej. Kosić sicer poudarja, da želi turnir osvojiti, čeprav je imel pri izbiri nogometašev nekaj težav, saj na nekatere zaradi poškodb ni mogel računati.

Ob tem je zanimivo, da je na seznamu kar pet najstnikov, ki si kruh že služijo na tujem. Vitja Valenčič (Fiorentina) in Luka Kerin (Inter) na zbor prihajata iz Italije, Aleksander Palamar (Heerenveen) iz Nizozemske, Luka Guček (Betis) in Nace Koprivnik pa iz Španije. Ob tem je najbolj zanimiv klub slednjega – igra namreč za Real Sociedad. Če so prestopi vseh ostalih omenjenih več ali manj odmevali v slovenski javnosti, pa je selitev Koprivnica v San Sebastian ostala zavita v molk. Koprivnik se je sicer k Baskom preselil letos poleti, pred tem se je kalil v Novem mestu pri Krki in tudi v Domžalah. Gre za levega krilnega vezista, ki šteje šele 16 let.

Poleg omenjenih fantov je Kosić v reprezentanco za kvalifikacijski turnir vpoklical tudi Jakoba Mesariča (Aluminij), Matevža Vidovška (Bravo), Žana Zaletela (Bravo), Adama Gnezdo Čerina, Andraža Žiniča, Blaža Urha, Domna Božiča (vsi Domžale), Nicka Bičiča (Koper), Vanjo Drkušića (Krško), Tomij Horvata, Adisa Hodžića, Žana Celarja (vsi Maribor) in Matevža Turkuša (Olimpija).