© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2015 11:19:32

Zaradi beguncev bodo bojkotirali tekmo lige Europa

Profimedia

Begunska kriza je vse bolj prisotna tudi v svetu nogometa.

Begunska kriza ostaja najbolj odmevna evropska tema v tem trenutku, še naprej se krešejo iskre, ljudje se prerekajo o tem, kaj je prav in kaj narobe. Številni se trudijo, da bi beguncem priskočili na pomoč, so pa jasno tudi takšni, ki na vse skupaj gledajo predvsem z obilo zlobe.

Na pomoč je doslej priskočilo že kar nekaj nogometnih kolektivov, na včerajšnji tekmi lige prvakov med Wolfsburgom in CSKA-jem iz Moskve je bilo tudi več kot 1000 beguncev, ki so jim gostitelji omogočili prost vstop. Na Poljskem se je za nekoliko drugačno obliko pomoči odločil Lech, uprava kluba iz Poznanja je sklenila, da bo evro od vsake prodane vstopnice za tekmo lige Europa z Belenensesem namenila beguncem. Toda s tem si je na glavno nakopala jezo – lastnih navijačev!

Pristaši Lecha so dali že na zadnji prvenstveni tekmi jasno vedeti, kaj si mislijo o begunskem vprašanju. Izobesili so namreč transparent, na katerega so zapisali: "Za nas je vse očitno in preprosto – nočemo beguncev na Poljskem!" Zatem so objavili tudi sporočilo za javnost, v katerem so med drugim zapisali, da jih ne moti pomoč, moti jih, ker bo namenjena "muslimanskim beguncem, ki so preplavili Evropo". Hkrati so poudarili, da so sami v preteklosti nič kolikokrat in predvsem brez vsakršne medijske pozornosti pomagali številnim takšnim, ki so bili pomoči potrebni. "Zbirali smo hrano, kemijske produkte, šolske zvezke in knjige in podobno," pravijo in dodajajo, da tega tedaj ni omenjal nihče, zdaj pa, ko so povedali, kako in kaj, jih vsi obsojajo in kritizirajo.

lech poznan transparent
stadionowioprawcy.net