© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
15.09.2015 22:55:41

Liga prvakov: Postavljeno na glavo (video)

Reuters

S prvo polovico tekem prvega kroga skupinskega dela tekmovanja se je začela nova sezona najbolj prestižnega klubskega tekmovanja. Otvoritveni večer nikakor ni razočaral, ravno nasprotno.

Širša nogometna javnost je v središče pozornosti postavila obračun na stadionu Etihad, kjer je pri vodilni ekipi premier lige Manchester Cityju gostoval aktualni evropski podprvak Juventus. Ne kakršnikoli vodilni ekipi, kajti sinje modri so sezono začeli s petimi zmagami na petih srečanjih, pri čemer za nameček niso prejeli niti enega samega zadetka.

Stara dama pa je prvenstveno sezono začela povsem drugače; z zgolj eno točko iz prvih treh nastopov se serijski italijanski prvak kajpak nahaja povsem pri dnu prvenstvene razpredelnice. Zaradi te dvojnosti je za obračun morda vladalo še nekoliko več zanimanja, kot če bi ga obe moštvi dočakali v običajno dobri formi.

Na eni strani se je postavljalo vprašanje, ali lahko City rušilno podobo prenese tudi na evropsko sceno in jo uveljavi proti eni najboljših ekip prejšnjega tekmovalnega obdobja. Na drugi strani pa smo se spraševali, ali lahko Juventus vsaj na mednarodni ravni spomni na ekipo, kakršna je bil še pred nekaj meseci, in z dvigom glave pomiri svoje navijače.

Pod taktirko slovenskih sodnikov na čelu z Damirjem Skomino je tekmo najprej močno zaznamoval dogodek, pri katerem so delivci pravice vsekakor odigrali vidno vlogo. Morali bi v 57. minuti zapiskati prekršek Vincenta Kompanyja nad Giorgiem Chiellinijem, so namesto tega priznali avtogol slednjega.

Toda v nadaljevanju ni bilo le zadoščeno pravici, temveč smo, če se še enkrat ozremo na prvenstvena dogajanja, dobili narobe svet, ki je razveselil prav omenjene navijače črno-belih. Mario Mandžukić je izenačil, drugi torinski napadalec Alvaro Morata pa je zadel za veliko zmago gostov.

GROZLJIVKA TAKO IN DRUGAČE
Medtem je v skupini D, ki si jo deli s Cityjem in Juventusom, Sevilla zanesljivo opravila z manj slavno Borussio iz Mönchengladbacha.

V skupini A sta velika favorita PSG in Real opravila v velikem slogu, z Malmöjem in Šahtarjem nista imela nobenih težav, pri čemer je svoj strelski festival z zadnje prvenstvene tekme nadaljeval Cristiano Ronaldo.

V skupini C, v kateri nastopata kar dva slovenska nogometaša, smo prav tako videli zanesljivi zmagi favoriziranih ekip. Branko Ilić je s kolegi branilci pri Astani Benfico uspel ustavljati le en polčas, medtem ko je Jan Oblak uspešno branil vrata Atletica in mu pomagal do uspeha na gostovanju v Istanbulu.

Zato pa smo veliko presenečenje videli v skupini B, in to ne v Wolfsburgu, temveč v Eindhovnu. V šoku zaradi grozljive poškodbe Luka Shawa je Manchester United grozljiv večer klubov iz tega mesta zaokrožil s porazom proti PSV-ju.

SKUPINA A
PSG – Malmö 2:0 (1:0)
Di Maria (4), Cavani (61)
Real – Šahtar 4:0 (1:0)
Benzema (30), Ronaldo (55, 11-m, 63, 11-m, 81)

SKUPINA B
PSV – Man. United 2:1 (1:1)
Moreno (47+), Narsingh (57); Depay (41)
Wolfsburg – CSKA Moskva 1:0 (1:0)
Draxler (40)

SKUPINA C
Galatasaray – Atletico 0:2 (0:2)
Griezmann (18, 25)
Benfica – Astana 2:0 (0:0)
Gaitan (51), Mitroglu (62)

SKUPINA D
Man. City – Juventus 1:2 (0:0)
Chiellini (57, ag); Mandžukić (70), Morata (81)
Sevilla – Borussia M. 3:0 (0:0)
Gameiro (47, 11-m), Banega (66, 11-m)