© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
15.09.2015 21:57:15

Darmian ve, kaj bo počel po koncu kariere

Reuters

Matteo Darmian se je poleti iz Torina preselil k Manchester Unitedu, ki je zanj odštel 18 milijonov evrov odškodnine.

Petindvajsetletni italijanski reprezentančni branilec je za rdeče vrage že odigral pet tekem v angleškem prvenstvu, danes pa ga je trener Louis van Gaal tretjič poslal na igrišče v ligi prvakov. Na dosedanjih sedmih nastopih je nase opozoril tudi tako, da je zbral že štiri rumene kartone.

Čeprav ga od konca kariere profesionalnega nogometaša loči še kar nekaj let, je zanimivo, da Darmian že ve, kaj bo počel, ko bo nogometne čevlje pospravil v kot. Prav to je ena izmed največjih težav, s katero se po koncu kariere soočajo športniki, kako se vključiti v življenje, ki jim je bilo do takrat precej neznano.

Darmian je v domovini uspešno opravil šolanje za notranjega oblikovalca, to pa je tudi poklic, ki bi se mu rad posvetil po karieri. "Notranji oblikovalec razume, kaj ljudje želijo od njega in ne vsiljuje tistega, kar želi sam," je angleškim medijem povedal Darmian.

Zanimivo je, da si je enak poklic izbrala tudi njegova partnerica, manekenka Francesca Cormanni, s katero želita po njegovi karieri delati skupaj. Sanjata namreč o tem, da bi združila moči in se v popolnosti posvetila oblikovanju bivalnih prostorov.

darmiani francesca
vszi