© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
16.09.2015 11:45:22

Pokal: Maribor v Tolminu, Domžale v Šiški

Drago Wernig - TAKA

Danes še preostale štiri tekme drugega kroga pokalnega tekmovanja.

Celje, Drava, Olimpija in Koper so si že zagotovili nastop v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, danes bomo dobili še preostale štiri udeležence. En prvoligaš se bo gotovo poslovil, zgodil se bo namreč medsebojni obračun Rudarja in Krke, Maribor, Domžale in Zavrč v vlogi (velikih) favoritov.

Mariborčani so po zmagi v Novi Gorici znova zadihali s polnimi pljuči, najvišje ambicije imajo tudi v pokalnem tekmovanju. Danes jih čaka pot v Tolmin, na nasprotni strani bo zadnjeuvrščena ekipa na drugoligaški lestvici. Vse razen (prepričljive) zmage vijoličastih bi bila kakopak prvovrstna senzacija.

JURČIĆ: ZAHTEVAM RESNOST
"Takšne tekme, še zlasti v pokalu, so lahko nevarne, od svojih igralcev bom zahteval maksimalno resnost. Res bi bilo škoda, da bi na takšni preizkušnji uničili dobro ozračje, ki ga imamo po zmagi z Gorico. Obetavno je spoznanje, da je delovna vnema ostala na visoki ravni," pravi Krunoslav Jurčić, ki ne skriva, da se v primerjavi s prvenstvenim obračunom v mestu vrtnic v začetni enajsterici obeta kar nekaj sprememb: "Imamo nekaj igralcev, ki se po poškodbah šele vračajo v tekmovalni ritem in potrebujejo nekaj počitka, spet drugi se ubadajo z manjšimi težavami. Toda imeli bomo dovolj močno ekipo, da znova prikažemo nogomet, kot si želimo, da ga igra Maribor: z veliko agresivnosti, kakovostno posestjo žoge in obilo hitrih konkretnih akcij. Prepričan sem, da bodo igralci, ki bodo dobili priložnost, sposobni izpolniti vse te kriterije."

Hrvaški strokovnjak je razkril, da v moštvu gotovo ne bo Marka Šulerja, Marwana Kabhe in Mitje Vilerja, sicer pa je popolnoma jasno, da se v Tolminu obeta praznik, gostitelji bodo maksimalno motivirani. "Videl sem zadnjo ligaško preizkušnjo Tolmina in se prepričal, da gre za ekipo, v kateri je veliko mladih igralcev, ki bodo polni želje po dokazovanju. Mi moramo ostati resni in nalogo opraviti profesionalno, v tekmo moramo kreniti na polno. Dvoboj bomo poskušali čim prej pripeljati v želene tirnice, torej si zagotoviti prednost," pravi Krunoslav Jurčić.
 
ODVALIL SE MU JE KAMEN
Damjan Bohar je bil v soboto adut s klopi, a zgolj nekaj minut na igrišču je bilo dovolj, da se je vpisal med strelce in razblinil dvome o zmagovalcu. "To je rezultat napornega dela. Za menoj je bilo nekaj težkih dni, od srca se mi je odvalil kamen. V športu so veseli in malo manj veseli trenutki, vse to je treba dati skozi. A kot pravi naš športni direktor, je nogomet ena najbolj poštenih stvari na svetu. Kolikor mu daš, toliko ti vrne," je povedal hitronogi Prekmurec in razkril pričakovanja pred spopadom s puntarji: "Tekme se moramo lotiti kot vsake v prvenstvu. To je pokal, dogajajo se presenečenja, senzacije, kar je navsezadnje potrdil tudi prejšnji krog, ko je Mura izločila Gorico. Da je Tolmin na lestvici zadnji, ne spreminja ničesar. Naš pristop mora biti na najvišji ravni, ničesar ne smemo prepustiti naključju."

Gostitelji puške kar tako ne nameravajo vreči v koruzo. "Kljub trenutni uvrstitvi na lestvici ni razlogov za paniko. Prepričan sem, da se bomo pravočasno pobrali, konkurenti nam na srečo še niso pobegnili. Morda bo že tekma proti Mariboru prinesla določen preobrat. To bo velik izziv in motiv za naše moštvo, tudi klub bo imel finančno korist, kar je prav tako zelo pomembno, vsem nam pa bo gostovanje aktualnih prvakov zagotovo prineslo dodaten zagon za nadaljnje delo," razmišlja trener Tolmina David Kanalec.

javornik (obrez) nm
Nikola Miljković

PREDIGRA ZA PRVENSTVO
Za edini prvoligaški dvoboj bodo poskrbeli nogometaši Rudarja in Krke, ki se bodo v soboto udarili tudi za prvenstvene točke. Ligaška preizkušnja bo na Portovalu, današnja na stadionu Ob jezeru. Prav tako je zelo zanimivo, da se bosta ekipi v osmini finala pokalnega tekmovanja pomerili že tretje leto zapored. "Ciljamo najvišje, želimo se prebiti vse do finala. Naš namen v dvoboju z Novomeščani je popolnoma jasen, hkrati bi jim radi vrnili za poraz v prvem prvenstvenem krogu," je povedal trener Rudarja Jernej Javornik.

zavrc dw
Drago Wernig - TAKA

PRLEKI PRIPRAVLJAJO NEKAJ POSEBNEGA
V Zavrču se včeraj s pokalnim izzivom niso kaj prida ubadali, vse je zasenčil prihod nekdanjega španskega reprezentanta Alberta Riere, ki je opravil prvi trening v Halozah, danes bo kakopak drugače. Vse misli bodo usmerjene v Veržej, kjer bodo imeli Slavko Matić in njegovi varovanci en sam cilj. Uvrstiti se med osem najboljših ekip, toda tudi Prleki imajo svoje načrte. "Naš tekmec je prvoligaš in popolnoma jasno je, da je v vlogi favorita, a bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi pripravili presenečenje," pravi trener Veržeja Zlatko Gabor, ki je nekoč že sedel tudi na klopi Zavrča. Haložani v pričakovanju dvoboja niso želeli ničesar prepustiti naključju, tekmece so spremljali na zadnji prvenstveni preizkušnji, ko so se na svojem igrišču z Aluminijem razšli z izidom 3:3. "Vem, da so bili na tekmi, ampak za danes imamo za njih pripravljenega nekaj posebnega," se je nasmejal Zlatko Gabor.

2. krog pokala Slovenije; danes ob 16. uri: Ilirija – Domžale, Veržej – Zavrč, Tolmin – Maribor; ob 18. uri: Rudar – Krka; že odigrano: Ivančna Gorica – Olimpija 1:3, Zarica – Koper 0:3, Mura – Celje 0:3, Drava – Triglav 6:4 (po 11-m)