© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2015 19:52:45

Z nagnusnim dejanjem mu je odprla vrata do boljšega življenja

vszi

Življenje piše neverjetne zgodbe. Ena takšnih se je pripetila nogometnemu trenerju iz Sirije - še pred kratkim je bil osramočen na Madžarskem, zdaj zaradi svoje nogometne preteklosti odhaja v Španijo.

Bržčas ste tudi vi slišali za podlo, dejansko že nagnusno dejanje madžarske "novinarke" Petre Laszlo, ki je v begunsko krizo posegla tako, da je brez kančka sramu spotaknila starejšega možakarja, ki je v rokah nosil svojega otroka. Na begu pred sirijskim uničenjem je Osama Abdel-Mohsen Al-Ghadab postal žrtev ženske brez pravih moralnih vrednot in še česa. Ampak kar se je sprva zdelo največje možno ponižanje, je za Al-Ghadaba dejansko postalo odrešitev. Svetlolasa Madžarka je njemu in njegovi družini nehote odprla vrata do boljšega življenja.

Ko so pri španski nogometni šoli CENAFE izvedeli, da je Al-Ghadab v bistvu ugleden sirijski nogometni trener, niso oklevali dolgo. Strokovnjaku, ki je v svoji rodni domovini v mirnejših časih vodil tudi precej ugledne prvoligaške klube, so ponudili roko pomoči. Povabili so ga namreč v Španijo, kjer bo bival v predmestju Madrida, natančneje v Getafeju, hkrati pa po vsej verjetnosti  služboval v tej šoli. Kaj točno bo opravljal, še ni znano, a kar je najpomembnejše: imel bo dom, ko se bo naučil španskega jezika tudi službo, v Madridu pa se mu bodo lahko pridružili tudi ostali družinski člani. In njegovega sina Zaida menda že čaka mesto na treningih španskega prvoligaša Getafeja!

osama
vszi

Kot je sporočil Luiz Miguel Pedraza iz CENAFE, je sirijski trener že na vlaku za Španijo, v Madrid pa naj bi iz Nemčije pripotoval okoli polnoči. Ni kaj, usoda zna tudi v težkih trenutkih spisati čudovito zgodbo. In Al-Ghadab bo verjetno vendarle večno hvaležen tisti Madžarki; že res, da ga je ponižala, a mu hkrati tudi še kako pomagala. Brez nje pač svet nikdar ne bi izvedel za njegovo zgodbo.