© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.09.2015 18:44:43

Po Davorju Škerjancu na Bonifiko še vezist iz Gambije?

vszi

Čeprav je poletnega prestopnega roka že nekaj časa konec, Koprčani še niso zaključili s trgovanjem.

Koprski prvoligaš ostaja zavit v debel plašč molka, toda to ne pomeni, da na Bonifiki vlada mrtvilo. Dokaz, da ni tako, je prihod Davorja Škerjanca, ki bo dres Kopra predvidoma nosil do konca sezone. Nekdanji nogometaš Voždovca je sicer upal, da bo kariero nadaljeval v Italiji, toda prestop v Monopoli je padel v vodo. Pa se je Škerjanc vrnil domov; in bil danes s strani Nogometne zveze Slovenije že registriran za svoj novi klub.

A to bržčas ne bo edina kadrovska sprememba na Bonifiki, z nogometaši Kopra v teh dneh namreč trenira tudi Tijan Jaiteh. Gre za 26-letnega vezista iz Gambije, ki je leta 2007 sodeloval tudi na svetovnem prvenstvu do 20 let. Tistega leta je bil z Brannom tudi norveški prvak, pozneje je na Danskem igral za Randers, na Norveškem pa še za Sandefjord in nazadnje Sandnes Ulf.

Za gambijsko člansko reprezentanco je odigral deset tekem in se enkrat vpisal med strelce, za Koper pa bo lahko po koncu prestopnega roka podpisal, ker je trenutno brez delodajalca – in to že od januarja dalje. Na Obali naj bi bili z njim zadovoljni in pričakovati gre, da bo Jaiteh že v kratkem uradno postal nov član koprskega prvoligaša.