© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
26.07.2015 12:50:39

Berić atraktivno - s peto (video)

vszi

Robert Berić je bil s 27 doseženimi zadetki drugi strelec zadnjega avstrijskega prvenstva, ki se je končalo pred slabima dvema mesecema.

V tem času pa je očitno ohranil svojo zavidljivo strelsko formo. Elitni avstrijski klubi so s tekmami prvega kroga v soboto odprli novo sezono. Aktualni podprvak Rapid je na svojem igrišču gostil Ried in slavil s 3:0. 

Robert Berić je srečanje seveda začel v udarni enajsterici domačega moštva, v 85. minuti pa je odprl svoj strelski račun za sezono 2015/16. In to, na kakšen način. Po predložku s kota se je najbolje znašel pred gostujočimi vrati ter po soigralčevi podaji žogo z atraktivnim udarcem s peto poslal v mrežo. Rapid je takrat povedel z 2:0. Berić je bil na igrišču vseh 90 minut.

S tekmovanjem so začeli tudi klubi v avstrijski drugi ligi. Novinec v tekmovanju Austria Klagenfurt je odlično začela drugoligaško popotovanje, pred svojimi navijači je kar s 4:0 odpravila zadnjega podprvaka lige Liefering. Prvo ime dvoboja pa je bil 24-letni Patrik Eler. Napadalec iz Renč je dosegel dva zadetka in vknjižil podajo.

Prvič je v polno meril s strelom s približno 20 metrov že v četrti minuti. Štiri minute pozneje je z glavo podal poznejšemu strelcu Falku, v 19. minuti pa se je sam znašel pred gostujočim vratarjem in ga ugnal z rutiniranim strelom z roba kazenskega prostora. Enkrat je v polno meril še nekdanji član Celja, Maribora in Mure Rajko Rep, ki je mrežo zadel z mojstrskim strelom s približno osmih metrov nekoliko z leve strani. 

eler vszi
vszi

Odlično je svojo zgodbo pri poljskem drugoligašu Olimpii iz Grudziadzazačel Dejan Žigon, ki je v klub prišel poleti iz Gorice. Olimpia je v prvem krogu poljskega pokala gostovala pri Rodlu Kwidzynu in po podaljšku slavila s 4:2. Pod prvi in drugi zadetek gostov se je podpisal prav 26-letni slovenski napadalec.